Apple se afla in dezvoltarea unui noi sistem de plati mobile

0
173

De cativa ani se tot sugereaza faptul ca Apple ar urma sa isi lanseze propriul sistem de plati pentru dispozitivele mobile, in anul 2013 compania americana pregatind terenul pentru lansarea unui astfel de sistem prin lansarea tehnologiei iBeacon si introducerea cititorului de amprente in iPhone 5s. Conform unei noi stiri publicate pe prestigioasa publicatie americana The Wall Street Journal, Apple doreste sa dezvoltre un nou serviciu de plati pe mobil care ar fi bazat pe conturile din iTunes Store a sute de milioane de utilizatori, majoritatea dintre acestia avand atasate conturilor propriile carduri de credit. Conform jurnalistilor americani, Eddy Cue, Vicepresedinte Executiv al Apple insarcinat cu Servicii si Software pe Internet – inclusiv cu magazinul iTunes – s-a intalnit in ultimele saptamani cu alti executivi din industria tehnologiei pentru a discuta despre interesul Apple in a-si crea propriul sistem de plati pentru bunuri fizice si servicii direct de pe dispozitivele mobile.touch-id iPhone 5s

Un alt indiciu in sensul lansarii noului sistem de plati pentru mobil, jurnalistii The Wall Street Journal ne spun ca au aflat de la persoane din interiorul companiei ca Jennifer Bailey, o persoana care a condus magazinele online ale Apple pentru o lunga perioada de timp, a primit un nou rol, fiind insarcinat cu dezvoltarea unei solutii de plati pentru gigantul american.

Cele enuntate de jurnalistii prestigiosului site american vin doar sa confirme indicii pe care le avem inca din vara anului trecut, odata cu lansarea iOS 7. Pentru inceput Apple a inclus tehnologia iBeacon in propriile magazine online, oferind utilizatorilor chiar si posibilitatea de a efectua plati pentru cumparaturile mici direct din aplicatia Apple Store pentru iPhone, fara a fi nevoiti sa apeleze la un vanzator al companiei. Tehnologia Touch ID ar putea juca si ea un rol esential in noul sistem, compania din Cupertino putand sa introduca posibilitatea de a autentifica plata prin cititorul de amprente integrat in iPhone 5s. Passbook, aplicatia introdusa de Apple in iOS 6 si imbunatatita in iOS 7, ar putea avea si ea un rol important in toata ecuatia, cea mai noua versiune a iOS permitand utilizatorilor sa scaneze codurile de pe tichete pentru a le adauga in aplicatie.

Saptamana trecuta aflam ca Apple a patentat un sistem de plati pentru mobil care utilizeaza atat tehnologia iBeacon, cat si NFC. Descrierea aplicatiei depusa de Apple ne indica modul in care va functiona noua tehnologie, iar intre zvonul aparut acum si informatiile prezentate pe atunci exista puncte comune.

 

Sursa: The Wall Street Journal

- Reclamă -