Aplicatiile Pages, Numbers si Keynote pentru iOS primesc actualizari importante

La sfarsitul acestei saptamani toate aplicatiile din suitele iWork pentru iOS, OS X si iCloud au primit actualizari importante din partea Apple, americanii introducand o serie de noutati importante pentru fiecare dintre cele 3 aplicatii de productivitate care fac parte din cunoscuta suita. Dupa ce am vazut care sunt noutatile aduse de aplicatiile Pages, Keynote si Numbers in versiunile pentru iCloud, acum a venit timpul sa vedem ce a introdus Apple in versiunile pentru iPhone si iPad a celor trei aplicatii. Inca de la inceput trebuie mentionat ca acestea sunt cele mai importante actualizari primite de cele 3 aplicatii de la lansarea versiunii 2.0 (citeste mai multe despre noutatile introduse in versiunea 2.0 a Pages, Numbers si Keynote pentru iOS) si pana in prezent. Asadar, mai jos aveti toate noutatile mentionate de Apple in notitele lansarii versiunii 2.1 a Pages, Numbers si Keynote:

Pages 2.1

Pages 2.1

Cel mai popular editor de texte disponibil pe iPhone si iPad ne ofera in versiunea 2.1 posibilitatea de a proteja cu parola documente, precum si de a partaja fisiere protejate cu parole printr-un link iCloud sau in formatul DOCX. Separat de noutatea importanta pe care au primit-o zilele acesrea toate cele trei aplicatii din suita iWork, indiferent de versiunile lor, Pages 2.1 ne mai aduce posibilitatea de a afisa contorizarea caracterelor cu sau fara spatii, de a incepe o lista automat prin utilizarea unor noi caractere speciale si de a crea diagrame cu valori de data, ora si durata. Separat de noile functii, Pages 2.1 mai aduce si compatibilitate imbunatatita pentru textul bidirectional, imbunatateste sistemul de exportare ePub, compatibilitatea cu documentele Microsoft Word 2013 si include corecturi de probleme si imbunatatiri in privinta stabilitatii. La final, Apple mentioneaza ca formatele numerice personalizate din diagrame sunt pastrate la importarea documentelor Pages ’09 si Microsoft Word.

Numbers 2.1numbers_screen ios

Aplicatia care ne premite lucrul cu foi de calcul pe iPhone, iPad, Mac si web a primit si ea cateva noutati importante in versiunea pentru mobil. Acum utilizatorii au posibilitatea de a edita foile de calcul in orientarea vedere pe iPhone si iPod touch, de a adauga valori de data si durata in diagrame, de a exporta documente protejate prin parole printr-un link iCloud sau in format XLSX. De asemenea, Apple a imbunatatit compatibilitatea cu foile de calcul Microsoft Excel 2013, a inclus repararea erorilor si imbunatatiri ale performantelor. La final, Apple mentioneaza ca formatele numerice personalizate din diagrame sunt pastrate la importarea foilor de calcul Numbers ’09 si Microsoft Excel.

Keynote 2.1

Cea mai populara aplicatie pentru crearea de prezentari disponibila in App Store aduce cateva noutati importante pentru utilizatori. Pentru inceput merita mentionat ca Apple a retras din App Store aplicatia Keynote Remote care nu fusese actualizata nici pentru iOS 7 si nici pentru a include suport pentru ecranul de 4 inch al iPhone 5. In schimb, in versiunea 2.1 a aplicatiei Keynote a fost inclusa functionalitatea de telecomanda care permite controlarea diaporamelor de pe alte dispozitive. Functia poate fi accesata direct din pagina cu prezentari a Keynote (pagina principala), iar conditia pentru a putea controla o prezentare Keynote este ca dispozitivul cu iOS, de pe care se doreste accesarea functiei telecomanda, sa fie conectat la aceeasi retea Wi-Fi sau prin Bluetooth la Mac-ul sau dispozitivul cu iOS de pe care a fost pornita prezentarea. De asemenea, trebuie accesate preferintele Keynote de pe Mac sau instrumentele Keynote de pe iOS si selectata activarea telecomenzii.Keynote 2.1

Impreuna cu noua functionalitate, Keynote pentru iOS mai aduce noi tranzitii, inclusiv Picatura si Grila, optiuni imbunatatite pentru ecranul prezentatorului, posibilitatea de a partaja documente protejate cu parola printr-un link iCloud si posibilitatea de a crea diagrame cu valori de data, ora si durata. De asemenea, versiunea 2.1 a Keynote pastreaza formatele numerice personalizate din diagrame la importarea prezentarilor Keynote ’09 si Microsoft PowerPoint. La final, Apple listeaza compatibilitate imbunatatita cu prezentarile Microsoft PowerPoint 2013, reparararea erorilor si imbunatatiri aduse performantelor.

Toate cele trei aplicatii pot fi actualizate gratuit de catre toti utilizatorii ce le-au cumparat deja. De asemenea, ele sunt disponibile gratuit pentru utilizatorii care au activat un iPhone, iPad sau iPod nou dupa data de 1 septembrie a anului trecut.

Pentru a face actualizarea la versiunea 2.1 a aplicatiilor Pages, Keynote si/sau Numbers, trebuie ca din iOS dispozitivul dvs. sa deschideti App Store, sa accesati sectiunea Updates, unde va aparea titlul/titlurile aplicatiei/aplicatiilor alaturi de butonul Update, pe care trebuie sa apasati. Daca nu aveti aplicatia/aplicatiile descarcata/e, accesati linkurile de mai jos pentru a le descarca acum:

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,982FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
379CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

macOS 10.15.7 a fost lansat pentru Mac. Iată tot ce aduce nou

Apple a lansat macOS 10.15.7 pentru toți utilizatorii de Mac. Noua versiune a sistemului de operare nu a fost testată cu dezvoltatorii ori cu membrii...

watchOS 7.0.1 a fost lansat pentru Apple Watch. Iată noutățile

La aproximativ o săptămână de când a lansat versiunea finală a watchOS 7.0, compania Apple a publicat joi seară versiunea finală a watchOS 7.0.1 pentru...

tvOS 14.0.1 a fost lansat pentru Apple TV 4 și 4K

tvOS 14.0.1 a fost lansat în această seară pentru toți utilizatorii posesori de Apple TV generația a 4-a sau/și Apple TV generația a 5-a...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.