Apple a lansat prima versiune beta a OS X Mavericks 10.9.2 – introduce FaceTime audio pe Mac

0
204

OS X 10.9.2 beta 1

La numai cateva zile de la lansarea versiunii finale a OS X 10.9.1, care aducea o serie de corecturi de probleme si imbunatatiri mai ales pentru aplicatia Mail din OS X, Apple a publicat, pe portalul dedicat dezvoltatorilor de aplicatii, prima versiune beta a OS X 10.9.2. Noua versiune are build-ul cu numarul 13C32 si este disponibila pentru toti dezvoltatorii de aplicatii pentru Mac prin sistemul Actualizare Software al Mac-urilor sau pe Apple Developer Center. Compania din Cupertino nu listeaza probleme cunoscute, dar le cere dezvoltatorilor sa isi focuseze testele pe Mail, Mesage, VPN (Retea privata virtuala), pe discurile placilor grafice si pe sistemul VoiceOver.FaceTime Audio

Chiar daca Apple nu a specificat nicio noutate pentru noua versiune a OS X Mavericks, 9to5Mac a descoperit ca aceasta va aduce functia FaceTime audio, introdusa initial pe iPhone si iPad cu iOS 7. Functia permite utilizatorilor sa efectueze apeluri voce FaceTime prin VoIP, ceea ce inseamna ca vom putea apela gratuit pe oricine are un Mac, iPhone, iPad sau iPod touch si este conectat la o retea de internet. FaceTime audio este integrata „profund” in aplicatiile Mesaje si FaceTime din OS X, conform 9to5Mac. Practic, Apple va oferi din noua versiune a OS X o alternativa buna la aplicatiile Skype sau Viber pentru Mac, fiind multi utilizatori care se fereau de FaceTime in cazul unor apeluri, deoarece erau obligati sa foloseasca fluxul video. Cu FaceTime, FaceTime audio si functia Mesaje introduse in iOS si OS X, utilizatorii vor avea un sistem de comunicatii solid intr-un singur loc.

Impreuna cu noua functie a FaceTime, OS X 10.9.2 urmeaza sa aduca modificari minore in aplicatia Mail si, cine stie ce alte lucruri. Deocamdata data lansarii celei mai noi versiuni a OS X este incerta, dar vor mai trece cateva saptamani pana cand o vom putea descarca pe Mac-urile noastre.

 

Sursa: 9to5Mac

- Reclamă -