Productia de iPhone 5s ar fi fost crescuta de Apple cu 75%, in timp ce comenzile pentru iPhone 5c au scazut cu 35%

0
85

iPhone 5c Vodafone

La inceputul acestei saptamani aflam de la prestigioasa publicatie americana The Wall Street Journal ca Apple ar fi redus numarul de comenzi pentru terminalele iPhone 5c cu aproximativ o treime la doua dintre cele mai mari fabrici care asambleaza terminalul si asta in timp ce au crescut numarul comenzilor pentru iPhone 5s. Astazi cei de la DisplaySearch vin sa confirme spusele jurnalistilor americani, dar si sa adauge cateva date importante in toata ecuatia. Pentru inceput analistii sustin ca numarul de comenzi pentru terminalele iPhone 5c ar fi fost scazut de catre Apple cu 35 de procente si, ca orice analisti care se respecta, cred ca iPhone 5c reprezinta un dezastru in ceea ce priveste vanzarile, un lucru gresit din mai multe puncte de vedere. Atunci cand cei de la The Wall Street Journal publicau stirea legata de comenzile pentru iPhone 5c si iPhone 5s, spunand atat ei, cat si multi dintre cei care au preluat-o ca vanzarile de iPhone 5c sunt dezamagitoare pentru Apple si ca de aceea taie numarul comenzilor, eu va spuneam de ce nimic nu este dezastruos in vanzarile de iPhone 5c, noul terminal nefiind conceput de catre Apple ca unul care sa le creasca mult cota de piata. Mai multe detalii dupa imagine:

iPhone 5s

Trecand peste marele „dezastru” care il reprezinta iPhone 5c, analistii de la DisplaySearch sustin ca Apple ar fi crescut numarul de comenzi pentru iPhone 5s cu nu mai putin de 75 de procente, o afirmatie destul de indrazneaza pe care am putea sa o credem avand in vedere cererea extrem de mare care o are pe piata noul dispozitiv al celor de la Apple. In magazinele Apple numarul de terminale iPhone 5s este redus, iar in unele magazine online ale companiei livrarea unui astfel de dispozitiv dureaza aproximativ 2-3 saptamani. Cresterea comenzilor de terminale iPhone 5s este normala si pentru faptul ca peste cateva zile terminalul va putea fi cumparat din peste 50 de tari (printre care si Romania!), magazinele de acolo trebuind sa aiba cantitati destul de mari pe stoc pentru a satisface cererea extrem de mare a clientilor.

La final va spun ca in urma cu cateva luni CEO-ul Apple, Tim Cook, atentiona analistii sa nu mai interpreteze in niciun fel zvonurile legate de furnizorii companiei, deoarece, chiar daca unul dintre acestea ar fi corect, nu s-ar reflecta in vanzarile companiei.

 

Sursa: DisplaySearch, via MacRumors

- Reclamă -