OS X Mavericks este din nou prezentat de catre Apple, va fi disponibil gratuit pentru toti utilizatorii

0
83

DSC_0198

Dupa ce Tim Cook ne-a prezentat in urma cu cateva minute cateva cifre importante despre App Store, iOS 7 si iPhone, acum a venit randul lui Craig Federighi sa ne prezinte noutatile legate de OS X. Din nou directorul departamentului care se ocupa la Apple de software ne vorbeste despre OS X Mavericks, care aduce cateva tehnologii avansate care cresc experienta de utilizare si ofera un consum mai mic de energie, crescand autonomia bateriei pe MacBook. Una din aceste noi tehnologii este Memoria Compresata care nu face nimic altceva decat sa compreseze instantaneu partile inactive ale memoriei si sa potriveasca 6GB  de date in numai 4GB memorie RAM.Mavericks imbunatateste graficile, alocand mai multa memorie memoriei placii grafice integrate atunci cand este nevoie si reducand consumul. Grafica integrata suporta acum OpenCL, care poate rula comenzile cu 1,8% mai rapid.

DSC_0258

Trecand de la tehnologiile avansate la noutatile legate de aplicatii pe care le aduce OS X 10.9, Craig ne prezinta linkurile partajate in Safari, notificarile imbunatatite, etichetele pentru Finder si functia multi-monitor. De asemenea, vicepresedintele companiei ne prezinta noua aplicatie Harti, noua aplicatie iBooks, pe care deja le-am prezentat in vara atunci cand am putut previzualiza OS X Mavericks. Apple a mai imbunatatit in OS X Mavericks si modul Cititor din Safari, a schimbat complet aplicatia Calendar, dar toate sunt noutati pe care le cunosteam deja.

Partea cea mai importanta, OS X Mavericks va putea fi descarcat gratuit de catre toti utilizatorii incepand de astazi, Apple oferind pentru prima data in istorie o noua versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri gratuit tuturor.DSC_0272 DSC_0266

- Reclamă -