iPad Air este prezentata in mai multe teste de performanta – iata o comparatie cu generatiile anterioare de iPad si cu restul tabletelor de pe piata

0
283

iPad Air

iPad Air a fost prezentat de catre Apple pe 22 octombrie, compania americana oferind in acea zi tuturor jurnalistilor prezenti la eveniment cate o tableta iPad Air careia sa ii poata face recenzii si sa o poata testa in detaliu inainte ca aceasta sa ajunga pe piata. Ieri va spuneam ca marile website-uri tehnologice si publicatii americane au publicat primele recenzii, cu totii avand pareri bune si foarte bune despre noua generatie a tabletei cu ecran de 9,7 inch, dar criticand-o pe Apple pentru ca nu a inclus cititorul de amprente cu Touch ID de pe iPhone 5s.

Asa cum ne-au obisnuit in cazul tuturor produselor Apple lansate pana acum, cei de la AnandTech au publicat o recenzie extrem de complexa in care ne prezinta in detaliu performantele noii tablete a celor de la Apple, comparandu-le apoi cu rezultatele obtinute de celelalte generatii de iPad sau de cele mai puternice tablete de pe piata. Asa cum veti vedea mai jos, iPad Air obtine rezultate respectabile situandu-se in foarte multe teste pe locul 1 in topul performantelor, dar de multe ori este depasita chiar si de iPad 4, un lucru oarecum surprinzator. iPad Air are timpi de incarcare mai mici si o baterie care, desi are o capacitate mai mica, ofera o autonomie mai mare decat cea oferita de iPad 4. In ceea ce priveste testele de viteza, iPad Air obtine rezultate foarte bune in cazul navigarii pe internet unde isi surclaseaza de multe ori adversarii si ofera performante hardware care o claseaza nu de putine ori pe primul loc in topul tabletelor si asta chiar daca a cincea generatie de iPad are in continuare un procesor cu doua nuclee si un „singur” GB de RAM. Practic in cazul utilizarii de zi cu zi, iPad Air ar trebui sa ofere performante mult mai mari, deoarece beneficiaza de o imbinare aproape perfecta intre hardware si software. In ceea ce priveste performantele ecranului, ei bine aici rezultatele sunt surprinzatoare de multe ori, iPad Air fiind depasita de iPad 4 in destul de multe situatii, noua generatie a iPad-ului cu ecran de 9,7 inch clasandu-se pe ultimul loc in ceea ce priveste afisarea de puncte albe pe ecran. Oricum, nu sunt putine sutuatiile in care noul iPad Air se claseaza pe primul loc in cazul ecranului, care a fost modificat de catre Apple pentru a fi mai subtire si pentru a reduce consumul de energie.

Asadar, va invit sa vizualizati galeriile de imagini de mai jos pentru a vedea toate performantele hardware obtinute de iPad Air. In unele situatii cele mai mari scoruri sunt si cele mai bune, iar in altele cele mai mici rezultate denota performante mai mari (este specificat in antetul fiecarui tabel). Nu uitati sa faceti clic pe una din imaginile de mai jos pentru a deschide galeriile si a le vizualiza la dimensiuni intregi.

Ecran

CPU

GPU

Wi-Fi

Baterie

Inainte de a incheia trebuie sa va spun ca nu exista „cea mai buna tableta” sau „cea mai performanta”, toate au partile lor bune si partile rele, dar iPad-ul a fost, este si va ramane pereferatul consumatorilor, deoarece ofera un ecosistem unic si o experienta de utilizare diferita de tot ceea ce este pe piata.

 

Sursa: AnandTech

- Reclamă -