Aveti probleme cu iMessage sau FaceTime in iOS 7? Iata cum puteti sa le rezolvati – Tutorial

38
12297

imessage iOS 7 iPad 4 iPhone 5s

iMessage si FaceTime sunt doua servicii lansate de catre Apple in urma cu doi ani pentru toti utilizatorii de iPhone, iPad, iPod touch si Mac. iMessage ne permite sa trimitem gratuit mesaje text, imagini sau clipuri video tuturor prietenilor care au activat serviciul pe iOS device-urile lor sau pe Mac OS X, prin simpola accesare a aplicatiei Mesaje disponibila pe toate dispozitivele cu iOS 5 (sau mai nou) instalat sau pe Mac-urile cu OS X Mountain Lion (sau mai nou) instalat. FaceTime ne permite sa efectuam apeluri video sau voce gratuite tot prin intermediul unei conexiuni la internet (Wi-Fi sau celulara), sute de milioane de utilizatori sunandu-si prietenii prin intermediul acestui serviciu. Din pacate, oricat de utile ar fi cele doua servicii ale Apple, ele pot fi indisponibile in unele situatii, ceea ce va dezamagi pe multi utilizatori sau chiar enerva pe unii dintre ei. Una din aceste situatii este in urma unei actualizari sau restaurari ale iPhone-ului, iPad-ului sau iPod-ului touch. Cum in urma cu cateva saptamani Apple lansa iOS 7 pentru toti utilizatorii, sute de milioane de posesori de iPhone, iPad si iPod touch au instalat aceasta versiune a iOS pe terminalele lor, o mare parte dintre ei intampinand probleme cu cele doua servicii, iMessage sau FaceTime. In cazul in care aveti probleme cu iMessage sau FaceTime, adica acestea nu se activeaza pe dispozitivul dvs. sau pur si simplu nu va permit sa trimiteti/efectuati mesaje/apeluri, puteti urma pasii de mai jos exact in ordinea in care sunt enumerati. Daca, dupa ce ati urmat prima sectiune, problema nu s-a rezolvat, atunci treceti la urmatoarea si tot asa pana cand veti rezolva problema.

1. Opriti si reporniti FaceTime sau iMessage

 1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;iOS 7 Home Screen iPhone
 2. Derulati in jos si, in functie de serviciul cu care intampinati probleme, apasati pe Mesaje sau pe FaceTime;
 3. Comutati butonul din dreptul iMessage sau FaceTime de pe pornit I (verde) pe oprit O (gri);Configurari iOS 7 iCloud
 4. Astaptati in jur de un minut;
 5. Comutati butonul din derptul iMessage sau FaceTime din nou pe pornit I (verde);Mesaje iMessage activat
 6. Asteptati ca serviciul sa se reactiveze.

 

2. Reporniti iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul touch

 1. Asigurati-va ca sunteti conectat la Wi-Fi;
 2. Tineti apasati pe butonul Home din partea frontala si pe butonul Adormire/Pornire din partea de sus a dispozitivului;iphone 5 butoane principal adormire
 3. Asteptati pana cand va aparea logoul Apple;
 4. Daca, dupa ce s-a repornit terminalul, iMessage si FaceTime tot nu functioneaza, repetati pasul 1 (opriti si reporniti FaceTime sau iMessage).

 

3. Resetati configurarile pentru retea

 1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs.;iOS 7 Home Screen iPhone
 2. Apasati pe General;General Configurari iOS 7
 3. Derulati pana in paerea de jos a ecranului si apsasati pe Resetare;General jos iOS 7 configurari
 4. Apasati pe Resetati configurari retea;restetare iOS 7 setari
 5. Un mesaj va cere sa confirmati alegerea. Apasati pe butonul rosu Resetare.Restetare setari retea confirmare
 6. Dupa ce configurarile de retea au fost resetate, mergeti din nou in paginile iMessage sau FaceTime si asigurati-va ca aceste servicii sunt activate (introduceti parola contului iCloud, daca este necesar). Nu uitati sa va conectati la Wi-Fi;
 7. In cazul in care, dupa ce ati resetat aceste configurari, serviciile iMessage sau FaceTime tot nu functioneaza, repetati pasul 1, apoi pasul 2 (adica, opriti si reporniti iMessage sau FaceTime si reporniti terminalul).

Unul din cele trei sfaturi sau toate trei combinate ar trebui sa faca serviciile sa functioneze din nou corect pe iPhone sau iPad cu iOS 7 instalat. Trebuie sa va spun ca si eu am intampinat probleme de functionare ale iMessage, rezolvarea venind dupa ce am dezactivat si reactivat iMessage si am repornit terminalul (primii doi pasi).

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu mai jos in aceasta pagina.

- Reclamă -