Butonul Home cu Touch ID al iPhone 5s se potriveste perfect in panoul frontal al iPad 5 – ar putea contine urmatorul iPad un cititor de amprente? (Video)

0
1569

La mijlocul acestei luni compania Apple urmeaza sa prezinte lumii intregi o serie de produse noi si actualizari ale unor modele comercializate in prezent pe piata, unele zvonuri aparute pana acum dandu-ne de inteles ca 15 octombrie este data la care va organiza marea conferinta.

iPad-urile ar urma sa fie vedetele conferintei, Apple avand deja pregatite noile generatii de iPad cu ecran de 9,7 inch si iPad mini, o dovada in acest sens fiind multitudinea de componente ale tabletelor care au fost fotografiate sau chiar filmate de diverse persoane care au legaturi in interiorul fabricilor partenere cu Apple. Chiar daca stim destul de multe despre noile produse, anumite lucruri raman enigmatice pentru multi dintre noi si nu cred ca se va clarifica nimic pana cand Apple ne va prezenta noile generatii de iPad.

In cazul iPad mini 2 nu se stie daca acest model va fi echipat in sfarsit cu un ecran Retina sau daca va contine un cititor de amprente. In cazul iPad 5 lucrurile sunt ceva mai clare in privinta designului, dar ramane problema cititorului de amprente si a culorii aurii, fiind deocamdata neclar daca acest nou dispozitiv va veni sau nu cu Touch ID sau in versiunea aurie.

iPad 5 ar putea contine totusi cititorul de amprente denumit de catre Apple Touch ID, cel putin asta ne demonstreaza cei de la Unbox Therapy. Acestia s-au gandit sa demonteze butonul Home cu senzor capacitiv prezent pe iPhone 5s si sa vada daca acesta se potriveste in panoul frontal al presupusului iPad 5. Surpriza sau nu, Touch ID-ul de pe iPhone 5s se potriveste perfect in gaura rotunda lasata libera de catre Apple pentru butonul Home, dar, spre surprinderea tuturor, butonul Home de pe iPhone 5 nu se potriveste in acea gaura, avand dimensiuni mai mari. Desigur ca nimeni nu stie daca panoul frontal prezentat de canalul YouTube este o componenta a iPad 5, iar potrivirea butonului Home de pe iPhone 5s in locasul special poate fi o simpla coincidenta, cei din Cupertino putand sa reduca dimensiunile butonului Home clasic pentru a-l face de aceleasi dimensiuni ca si pe cel al iPhone 5s.

Exista posibilitatea ce cititorul de amprente sa nu fie prezent pe urmatoarea generatie de iPad 5 din doua mari motive. In primul rand, iPhone 5s vine in premiera cu aceasta componenta, iar cei de la Apple pastreaza o oarecare distanta intre introducerea unui element inovator de pe iPhone pe iPad – exact asa s-a intamplat si in cazul Siri care a fost introdus pe iPad la aproape un an dupa ce a fost prezentat pe iPhone 4S. In al doilea rand, cititorul de amprente este protejat de un safir, iar furnizorii celor de la Apple nu reusesc sa produca suficiente unitati nici macar pentru iPhone 5s, motiv pentru care nu credem ca Apple ar risca sa lanseze un model de iPad cu o componenta care i-ar putea face sa nu reuseasca sa satisfaca cererea uriasa de pe piata.

Oricum, nimeni nu exclude posibilitatea ca iPad 5 sa contina un cititor de amprente si asta mai ales datorita faptului ca este o componenta care sporeste securitatea pe iOS device-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.