Apple promite sa rezolve problemele de functionare ale iMessage pe care unii utilizatori le intampina in iOS 7

0
356

imessage iOS 7 iPad 4 iPhone 5s

In ultimele zile un numar considerabil de utilizatori iOS (printre care ma numar si eu) s-au plans de faptul ca nu mai pot trimite sau primi iMessage-uri, toti acestia avand instalat iOS 7 pe terminalele lor. iMessage este serviciul de mesagerie pe care cei de la Apple l-au lansat de mai bine de doi ani pentru toti utilizatorii iOS (ceva mai tarziu si pentru cei care folosesc OS X) si care s-a bucurat de un succes extrem de mare in randul acestora, mai ales datorita faptului ca toate mesajele trimise sunt gratuite si nu este necesara descarcarea unei aplicatii terte. Acum un numar destul de mare, as zice, de utilizatori intampina probleme atunci cand vor sa trimita un mesaj iMessage, acesta fie convertinu-se in SMS, fie ramanand cu starea „Se trimite”. Intrebat de cei de la The Wall Street Journal de problema, un purtator de cuvant al companiei americane a trimis un raspuns scurt prin care ne informeaza ca Apple a luat la cunostinta de problema care afecteaza sub un procent din utilizatori si ca aceasta va fi corectata printr-o viitoare actualizare software.

“We are aware of an issue that affects a fraction of a percent of our iMessage users, and we will have a fix available in an upcoming software update. In the meantime, we encourage any users having problems to reference our troubleshooting documents or contact AppleCare to help resolve their issue. We apologize for any inconvenience this causes impacted users.”

Pana atunci, purtatorul de cuvant le recomanda utilizatorilor sa acceseze documentele de depanare sau sa contacteze un angajat AppleCare care sa ii ajute sa rezolve problemele. Chiar daca ne indoim ca numai un procent din utilizatorii iMessage sunt afectati de problema, aceasta este destul de importanta si credem ca o actualizare software va fi lansata pentru iOS intr-un viitor nu foarte indepartat, Apple actionand mereu prompt in astfel de situatii.

Ieri aparuse un zvon care ne informa ca Apple a trimis deja spre testare partenerilor si propriilor angajati iOS 7.0.3, mai multe website-uri straine gasind in datele furnizate de platformele de analiza a traficului web un numar destul de mare de dispozitive care aveau instalat iOS 7.0.3, lansarea fiind iminenta. Cel mai probabil, noua versiune a iOS urmeaza sa fie lansata de catre Apple in zilele care urmeaza si va contine o serie de corecturi de probleme.

In cazul in care intampinati probleme cu iMessage, vom publica in scurt timp un tutorial care va veni sa va ajute in rezolvarea acestor probleme, cel putin pana in momentul in care le va rezolva Apple.

Update: Aveti probleme cu iMessage sau FaceTime in iOS 7? Iata cum puteti sa le rezolvati – Tutorial

 

Sursa: The WSJ

 

- Reclamă -