Apple lanseaza o actualizare a firmware-ului stocarii flash pentru MacBook Air, se ofera sa schimbe produsul utilizatorilor eligibili care nu pot face actualizarea

0
131

MacBook Air 1.1 firmware storage flash

In cursul noptii trecute Apple a lansat o actualizare importanta pentru MacBook Air-uri, subtirele si binecunoscutele laptopuri ale companiei primind versiunea 1.1 a firmware-ului stocarii flash. In primul rand, actualizarea este destinata numai modelelor de MacBook Air vandute intre iunie 2012 si iunie 2013 care au o capacitate de stocare flash de 64GB sau 128GB, deci vorbim despre modelul lansat in urma cu un an de compania din Cupertino. Conform Apple, MacBook Air-urile mai multor utilizatori aveau o problema cu stocarea flash, o problema care ducea la pierderea datelor. Ei bine, inginerii companiei americane ar fi descoperit o rezolvare a problemei, mentionand ca actualizarea va testa drive-ul si, in majoritatea cazurilor, noua versiune firmware va rezolva problema. Totusi, exista posibilitatea ca in cazul unor utilizatori, care au un MacBook Air produs in perioada de timp mentionata mai sus, actualizarea sa nu se poata face, ceea ce inseamna ca MacBook-ul va trebui inlocuit obligatoriu de catre Apple. In acest caz, instalatorul actualizarii va detecta automat ca driver-ul MacBook-ului respectiv trebuie inlocuit si va directiona utilizatorii catre o pagina de pe website-ul Apple care va permite obtinerea unei inlocuiri gratuite a produsului.

Apple avertizeaza pe utilizatorii care au un drive afectat sa nu incerce sa instaleze software-uri aditionale sau actualizari ale sistemului de operare si sa faca backup tuturor datelor, deoarece exista riscul ca acestea sa fie pierdute in orice moment. Oricum, in cazul in care aveti un MacBook Air produs intre 2012 si 2013, atunci este recomandat sa faceti cat mai repede actualizarea accesand fie sistemul Actualizare software al Mac-ului dvs., fie o pagina a Apple urmand link-ul de mai jos:

- Reclamă -