Primele imagini cu un presupus iPad mini 2 auriu cu Touch ID apar pe intrenet

0
169

Touch ID iPad miini 2

In urma cu 2 saptamani compania Apple ne prezenta iPhone 5s, doua dintre noutatile importante cu care vine succesorul iPhone 5 fiind cititorul de amprente care are denumirea Touch ID si disponibilitatea sa intr-o noua culoare, auriul, o culoare care s-a dovedit a fi extrem de populara intrucat stocurile de terminale aurii s-au epuizat cel mai rapid. Multi se intreaba de atunci daca noile generatii de iPad si iPad mini vor contine acest cititor de amprente si vor avea noua versiune de culoare. Daca zilele trecute va spuneam ca acest lucru este putin probabil sa se intample, iata ca astazi acele informatii sunt dezmintite, celebrul Sonny Dickson publicand pe contul sau de Twitter cateva postari prin care confirma cateva noi componente ale tabletei cu ecran de 7,9 inch si doua imagini gasite pe un website de socializare din China.

iPad mini 2 auriu

Incepand cu imaginile, acestea sunt o dovada destul de buna ca avem de-a face cu o versiune aurie a iPad mini 2 complet asamblata, care, din punct de vedere al designului, pare a fi la fel ca si iPad-ul mini prezent acum pe piata. La fel ca si in cazul versiunii aurii a iPhone 5s, versiunea aurie a iPad mini are numai carcasa spate colorata in noua nuanta, panoul frontal fiind de culoare alba. Un alt lucru pe care il putem remarca din imaginile prezentate acum este un nou buton Home, cu inel metalic in jurul marginilor, exact ca si cel de pe iPhone 5s semn ca noua generatie de iPad mini va contine cititorul de amprente inteligent „Touch ID”.

Captură de ecran 2013-09-27 la 09.12.58

Trecand la informatii, Sonny Dickson clarifica dilema legata de partea hardware a iPad mini 2. Pana in acest moment era neclar daca Apple va introduce noul cip A7 pe tableta cu ecran de 7,9 inch sau daca va oferi doar cipul A6 lansat anul trecut, fiecare din cele doua reprezentand un upgrade important de la procesorul A5 care este prezent pe prima generatie de iPad mini. Acesta sustine ca iPad mini 2 va veni cu procesorul A7 construit pe arhitectura de 64 biti, dar si cu coprocesorul M7 care este prezent si pe iPhone 5s si care inregistreaza toate miscarile noastre. Deocamdata nimeni nu stie daca vorbim despre un cip A7 sau un cip A7X, toate generatiile de iPad cu ecran Retina aparute pana acum primind un procesor cu litera „X” la finalul denumirii, ceea ce inseamna ca are grafica quad-core capabila sa sustina numarul mare de pixeli. Este putin probabil ca Apple sa lanseze un iPad mini 2 cu ecran Retina si fara patru nuclee pentru grafica, dar este posibil ca ecranul de inalta rezolutie sa nu vina nici pe aceasta generatie de iPad mini.

Deocamdata nimeni nu poate confirma veridicitatea imaginilor sau a spuselor lui Dickson, dar este de asteptat ca iPad mini 2 si iPad 5 sa contina componentele interne pe care le-am specificat mai sus, precum si sa vina intr-o versiune aurie.

 

Sursa: Twitter

- Reclamă -