Cititorul de amprente de pe iPhone 5s a fost pacalit, un hacker ne prezinta procedura alambicata

0
588

[vimeo=http://vimeo.com/75324765]

Inca de cand Apple a anuntat ca iPhone 5s are un cititor de amprente denumit Touch ID, o foarte mare parte dintre potentialii clienti si nu numai au asteptat sa vada momentul in care acesta va fi pacalit. Asa cum poate stiti deja, la numai cateva ore dupa ce a fost prezent pe piata, iPhone 5s si al sau cititor de amprente au fost pacaliti de diverse persoane specializate oarecum in scanerele biometrice, un lucru care a generat o isterie intreaga pe internet, foarte multi neexperimentati sustinand ca hackerii au reusit sa „sparga” Touch ID-ul. Defapt, acestia nu au obtinut acces la cititorul de amprente sau la vreo amprenta stocata de acesta (ca o adaugare, Apple sustine ca nu sunt stocate amprentele niciunde in dispozitiv sau in vreun backup), ci l-au pacalit cu ajutorul unei bucati de latex pe care a fost imprimata o amprenta a utilizatorului care si-a inregistrat datele biometrice in iPhone 5s.

touchid

In speranta ca vor reusi si ei sa pacaleasca cititoarele de amprente de pe iPhone 5s, foarte multi utilizatori au cerut sa le fie explicata procedura, iar astazi un hacker vine cu un tutorial intreg in care explica in detaliu tot ce trebuie sa faceti pentru a pacali Touch ID-ul. Pentru a pacali cititorul de amprente din iPhone 5s, desi nimeni nu va garanteaza reusita, trebuie sa cheltuiti nu mai putin de 1.000€ pe echipamente, sa pierdeti cam 30 de ore si sa faceti cateva cursuri de criminalistica. Cei care au pacalit cititorul de amprente sunt persoane experimentate in domeniu, au reusit sa obtina amprentele corecte pe care le-ar recunoaste Touch ID si mai apoi sa produca bucata de latex pe care sa imprime amprenta si cu ajutorul careia sa poata pacali cititorul de amprente.

In fabricarea acelei bucati de latex, care pana la urma inseamna totul in procesul de pacalire al iPhone 5s, este nevoie de mai multe substante chimice, materiale si echipamente pe care nu voi sta sa le enumar aici, dar va ofer posibilitatea de a accesa acest link pentru a vedea intregul proces si de a vedea clipul video de mai sus care v-ar putea indruma in cazul in care doriti sa pacaliti iPhone-urile 5s ale diverselor persoane. Trebuie mentionat ca exista posibilitatea destul de mare ca, dupa ce ati urmat intregul proces explicat de experti, sa aveti surpriza ca munca dvs. sa fi fost de prisos si sa nu puteti pacali cititorul.

Apple ne-a informat ca Touch ID-ul inregistreaza imagini de inalta rezolutie din tesuturile subepidermale ale degetului si ca, teoreric, acesta nu poate fi pacalit prin metode ca cea prezentata acum sau, mult mai grav, prin taierea unui deget al utilizatorului.

Pentru cei care nu sunt interesati sa devina experti in pacalirea Touch ID, va spun ca ar trebui sa stati linistiti, deoarece nu vor fi prea multi cei care vor dori sa pacaleasca iOS device-ul dvs. si asta datorita faptului ca vor trebui sa va amprenteze corect, sa isi cumpere toata aparatura scumpa si, cel mai important, sa va fure iPhone-ul, totul fara ca dvs. sa va dati seama. Unde va fi interes, se va intampla tot acest proces, dar nu va asteptati ca prietenul, prietena, mama, tata, vecinul, vecina, s.a.m.d, sa faca toate aceste lucruri doar pentru a va citi mesajele sau cine stie ce alte informatii din iPhone.

 

Sursa: Lookout

- Reclamă -