Apple urmeaza sa lanseze versiunea finala a OS X 10.9 Mavericks la sfarsitul lunii octombrie

0
116

maps_send os x mavericks

In luna iunie a acestui an Apple prezenta in cadrul Worldwide Developers Conference noile versiuni ale sistemelor de operare pentru iDevice-uri si Mac-uri, iOS 7 si, respectiv, OS X Mavericks, mentionand pe atunci ca utilizatorii vor putea sa le instaleze pe proprile terminale in aceasta toamna. Daca lansarea pentru public a iOS 7 se aproprie cu pasi repezi de noi, in cursul zilei de marti urmand a vedea versiunea finala a sistemului de operare impreuna cu noile iPhone 5S si iPhone 5C, pentru ca pana pe sfarsitul saptamanii viitoare sa il putem instala pe toate iOS device-urile noastre compatibile, lansarea OS X Mavericks a ramas incerta. Cei de la 9to5Mac vin astazi cu un nou raport prin care ne informeaza ca Apple intentioneaza sa lanseze OS X 10.9 Mavericks la sfarsitul lunii octombrie, citand surse din interiorul companiei americane.

Se pare ca cei de la Apple vor respecta si anul acesta traditia inceputa odata cu lansarea OS X Lion si continuata cu lansarea de anul trecut a OS X Mountain Lion, facand disponibila noua versiune a sistemului de operare pentru Mac-uri imediat dupa ce au prezentat rezultatele financiare trimestriale. In mod normal, compania Apple va prezenta rezultatele financiare in cea de-a doua parte a lunii octombrie, fiind destul de probabil ca in saptamana 21-25 octombrie sa putem descarca OS X Mavericks pe proprile Mac-uri.

Decizia de a lansa atat de tarziu OS X Mavericks poate fi datorata si amanarii lansarilor de noi Mac-uri pana in luna octombrie in cadrul unei conferinte care va avea ca si vedete noile generatii de iPad si iPad mini si care ar fi programata in cea de-a zecea luna a lui 2013. Cea mai recenta versiune beta a OS X Mavericks a fost lansata in cursul acestei saptamani de catre Apple, OS X Mavericks Developer Preview 7 aducand imbunatatiri ale performantelor si corecturi de probleme. Noua versiune a OS X va aduce un Safari mult mai rapid, aplicatiile Harti si iBooks, etichete si navigarea prin tab-uri in interiorul Finder, o aplicatie Calendar redesenata si o functie multi-monitor imbunatatita. Pentru a vedea in detaliu noutatile pe care le aduce OS X Mavericks, accesati acest articol.

 

Sursa: 9to5Mac

- Reclamă -