Apple a lansat versiunea 6.0 a software-ului pentru Apple TV, aduce iTunes Radio, iTunes Music Store, AirPlay din iCloud si multe altele

0
148

Apple TV 6.0

In urma cu exact doua zile compania Apple lansa iOS 7 pentru toti posesorii de iPhone 4 (sau mai nou), iPad 2 (sau mai nou) si iPod touch generatia 5, iar astazi acestia au lansat, fara a face vreun anunt inainte, o noua versiune a software-ului pentru Apple TV. Micul dispozitiv, care ne permite sa vizualizam si sa redam continut multimedia cumparat din iTunes, precum si sa accesam diverse aplicatii sau sa facem oglindire AirPlay de pe un iOS device sau Mac pe televizor, a primit versiunea 6.0 a software-ului pe care Apple l-a conceput special pentru el. Desi intreaga vara a fost testata versiunea 5.4 a software-ului, iata ca cei de la Apple au decis ca aceasta este mult prea importanta, luand decizia sa ii schimbe numele in Apple TV 6.0. Noua versiune a software-ului poate fi descarcata atat pe Apple TV generatia a doua, cat si pe Apple TV generatia a treia, fie ca vorbim despre versiunea 3,1 a acestei generatii, care a fost lansata in primavara anului trecut, sau de versiunea 3,2 pe care cei de la Apple au lansat-o la inceputul acestui an.

Apple TV software 6.0 aduce iTunes Radio pentru toti utilizatorii care au Apple ID-ul inregistrat in Statele Unite, serviciul de streaming audio al celor de la Apple fiind disponibil de asemenea in iTunes 11.1 si in iOS 7. Separat de iTunes Radio, noua versiune a software-ului pentru Apple TV aduce o alta functie importanta, AirPlay de pe iCloud, care poate fi activata din Configurari si care ne va permite sa ne folosim iOS device-ul pentru a reda videoclipuri din iTunes in the Cloud pe micul dispozitiv. Pentru a va bucura de aceasta functie va trebui sa aveti instalat iOS 7 pe iPhone-ul, iPad-ul sau iPod-ul touch de pe care doriti sa redarti videoclipurile din iTunes in the Cloud. Trecand mai departe, trebuie sa va spun ca versiunea 6.0 a software-ului pentru Apple TV mai aduce Poze si Clipuri video cu iCloud care ne ofera posibilitatea de a vizualiza pozele si videoclipurile adaugate in fluxurile foto partajate, aduce posibilitatea de a cumpara muzica din iTunes Music Store, dar si o noutate importanta legata de aplicatia Podcasturi care acum sincronizeaza toate podcasturile si posturile de podcasturi pe Apple TV cu toate iOS device-urile noastre. La final, cei de la Apple au adaugat modul „sala de conferinte”, dar si mai multe optiuni in Configurari.

Apple TV software 6.0 poate fi descarcat si instalat direct de pe micul dispozitiv, un tutorial urmand a fi adaugat maine.

buxpcskcmaazfb0-large Update: Apple a retras versiunea 6.0 a software-ului pentru Apple TV dupa ce mai multi utilizatori au intampinat probleme la instalare. Daca unora li s-a blocat dispozitivul si a esuat update-ul, altii au pierdut intreg continutul, deci vorbim despre probleme grave. Cei care au avut norocul de a face, fara probleme, update la noua versiune a software-ului pentru Apple TV, vor ramane cu aceasta, insa cei care nu au facut update inca, nu vor putea face. Probabil, Apple va lansa in cateva zile o versiune actualizata a software-ului pentru Apple TV care va putea fi descarcata de toti utilizatorii si care, sa speram, va corecta aceste probleme.

- Reclamă -