Cititorul de amprente al iPhone 5S ar urma sa fie implementat intr-un buton Home convex fabricat din safir

0
582

Ultimele saptamani au fost foarte aglomerate cu zvonuri legate de iPhone 5C (versiunea ieftina a iPhone-ului), dar si de iPhone 5S, cele doua termianle fiind extrem de importante pentru compania din Cupertino a caror venituri sunt constituite intr-un procent important din vanzarile de iPhone-uri. Daca ceva mai devreme am aflat data la care urmeaza sa fie lansate noile generatii de iPhone-uri si am vazut machetele produselor fabricate de catre producatorii de accesorii pe baza schitelor oficiale, acum aflam cateva detalii despre functia de baza pe care o va avea iPhone 5S, anume cititorul de amprente. Analistul celor de la KGI Securities, Ming-Chi Kuo, care a oferit si in trecu informatii veridice despre produsele Apple inca nelansate, sustine ca viitorul iPhone high-end urmeaza sa contina un cititor de amprente integrat direct in butonul Home (butonul principal) care va avea caracteristici usor diferite fata de cele prezente in terminalele vandute in prezent de catre Apple.

Inca de la lansarea primului terminal cu buton Home, iPhone 2G, Apple a utilizat in iOS device-urile sale butone Home fabricate din pastic si cu o forma concava. Ei bine, anul acesta lucrurile se vor schimba usor intrucat Apple va implementa in iPhone 5S un buton Home care nu va mai avea acea adancitura sferica, ci va avea o suprafata bombata (va fi convex) si asta pentru a face loc cititorului de amprente care nu ar avea loc intr-un spatiu atat de mic cum este cel pe care il ofera un iPhone. Noul buton Home va fi de asemenea fabricat din safir si nu va mai fi din plastic, Apple alegand aceasta metoda pentru a il proteja si pentru a ii face suprafetele mai rezistente in timp. In prezent, Apple foloseste safirul pentru a proteja camera iSight de pe iPhone 5S si iPod touch 5, acest material fiind mult mai rezistent la zgarieturi, de exemplu, capitol la care butonul Home de pe actualele generatii de iPhone nu sta foarte bine.

Kuo crede ca tehnologia celor de la AuthenTec, companie pe care Apple a achizitionat-o in urma cu un an, ii va ajuta pe cei din Cupertino sa aiba un avantaj important fata de competitorii care au implementate in terminalele lor cititoare de amprente. Mai exact, aceasta tehnologie este mult mai rezistenta in timp, nefiind afectata de mizerie sau alti daunatori care fac durata de viata a cititorilor de amprente disponibili pe piata mult mai scurta decat ar trebui.

La final, Kuo crede ca in viitor toate iOS device-urile vor avea cititoare de amprente, o masura de securitate care va deveni un standard pentru Apple. iPhone 5S urmeaza sa contina, pe langa cititorul de amprente, un cip mai performant din seria A7, dar si o camera principala de 12 megapixeli. Cititorul de amprente va fi aproape sigur implementat pe viitorul iPhone, fisierele de sistem din iOS 7 beta 4 indicand aceasta componenta si modul in care va functiona. Butonul Home fabricat din safir, care ascunde un cititor de amprente nu este un lucru strain de noi, in urma cu cateva luni aparand o astfel de informatie pe internet semn ca Apple are in plan aceasta mutare.

 

Sursa: MacRumors

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.