Cititorul de amprente al iPhone 5S ar urma sa fie implementat direct in ecranul device-ului, tehnologia NFC s-ar putea regasi in noul iPhone

0
225
Via Apple/USPTO
Via Apple/USPTO

iPhone 5S este, cel mai probabil, numele viitorului iPhone pe care Apple il va lansa in aceasta toamna, iar despre functia de baza a acestuia se tot vorbeste de mult timp. Apple are obiceiul de a implementa in noile iPhone-uri cate o functie importanta care sa justifice upgrade-ul utilizatorilor mai ales in cazul terminalelor ale caror denumire se termina in „S”. Doua functii distinctive au fost indicate de zvonurile aparute pana acum pentru iPhone 5S: cititorul de amprente, compania Apple cumparand anul trecut cunoscuta companie de sisteme de securitate pentru terminalele mobile AuthenTec, si tehnologia NFC, despre care stim doar ca Tim Cook afirma in urma cu cateva luni ca nu este suficient de matura pentru a fi implementata in terminalele Apple. Ei bine, chiar daca simpla implementare a tehnologiei NFC ar fi „infantila” conform spuselor lui Tim Cook, fuzionarea ei cu un cititor de amprente nu ar mai fi, un zvon aparut zilele trecute indicandu-ne faptul ca Apple are in plan acest lucru. Practic, cu ajutorul cititorului de amprente utilizatorii vor putea sa isi deblocheze device-urile, sa confirme dorinta de a cumpara, sa acceseze documente criptate, s.a.m.d, iar un astfel de cititor pe iPhone ar fi o functie „criminala” pentru terminalele de acest tip. Stim cu totii ca Apple nu este adepta implementarii in produse a tehnologiilor care nu sunt suficient de mature, cum ar fi plata fara card, dar plata fara card pe iPhone cu ajutorul unui cititor biometric ar putea fi o solutie imbratisata de americani.

In confirmarea zvonului privind implementarea unui cititor de amprente in iOS device-uri vine chiar Apple careia i-a fost inregistrat un astfel de brevet de inventie zilele trecute. In cererea trimisa de catre americani este descrisa implementarea unui cititor de amprente direct in ecranul tactil al device-ului, fiind exclusa aceasta implementare intr-un buton fizic, cum ar fi butonul Home despre care se zvonea ca ar fi gazduitorul acestei tehnologii din iPhone 5S. Practic, in cazul implementarii unui cititor de amprente direct in ecran, utilizatorii vor fi nevoiti sa duca degetul deasupra unei anumite zone de pe ecran, pentru ca iPhone-ul sa le scaneze amprentele si sa le ofere sau nu acces la ceea ce doresc, in functie daca sunt sau nu posesorii acelui terminal. In clipul video de mai jos aveti o demonstratie a modului in care functioneaza aceasta tehnologie, iar inainte de a spune ca Samsung a implementat-o deja in terminalele sale, trebuie sa stiti ca este vorba numai de o folie speciala cu ajutorul careia se face scanarea.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=esnuP_iJTzY]

Stim cu totii ca astfel de tehnologii au fost implementate de ani buni atat in notebook-uri, cat si in telefoane mobile, dar in acele cazuri era vorba de butoane fizice care afectau intr-un oarecare fel design-ul produselor. Apple produce terminale premium cu un design special, iar dupa ce am vazut in brevetul de inventie inregistrat de catre ei, trebuie sa ne asteptam ca cititorul de amprente din iPhone 5S sa fie o piesa care nu va afecta in vreun fel designul produsului, indiferent daca va fi amplasata direct in ecran sau in butonul Home. Pana in toamna vor mai aparea cu siguranta indicatii cu privire la implementarea cititorului de amprente in iPhone 5S, dar pana la lansarea oficiala nimic nu este sigur.

 

Sursa: CNET

- Reclamă -