Compania Anki a prezentat „Anki Drive” – inteligenta artificiala controlata de un iOS device

0
387

applewwdc2013-0034

Apple obisnuieste cam de fiecare data cand tin o conferinta, dar mai ales in cadrul keynote-urilor principale de la WWDC 2013 sa invite dezvoltatori de aplicatii si tehnologii care sa vorbeasca putin despre inovatiile lor. In cadrul conferintei principale de la WWDC 2013, cei de la Apple au invitat reprezentantii companiei Anki sa vorbeasca auditoriului despre tehnologia „Anki Drive”. Conform CEO-ului Apple, Tim Cook, cei de la Anki utilizeaza platforma iOS si iOS device-urile pentru a introduce in viata noastra inteligenta robotica si artificiala.

Dupa mai bine de cinci ani de cercetare si dezvoltare, cei de la Anki au reusit sa lanseze tehnologia Anki Drive care ne-a fost prezentata prin intermediul unui joc cu masinute pe o pista. Aparent banale, masinutele inteligente includ tehnologia Bluetooth prin intermediul careia noi le putem controla de la distanta folosind un iOS device. Separat de tehnologia Bluetooth, masinutele mai au o sumedenie de senzori si o placa de baza care analizeaza rezultatele primite de la ei pentru a lua decizii singura in ceea ce priveste directia, viteza si alte astfel de lucruri. Multumita senzorilor si a iOS device-urilor, masinutele sunt capabile sa se conduca singure, sa comunice intre ele, fiind defapt niste robotei cu inteligenta proprie.

Daca acum totul este intr-o faza de testare, cei de la Anki doresc ca pe viitor Anki Drive sa nu fie disponibil numai pe masinute, jucarii si diverse produse de testare, ci si pe obiectele din lume reala. Rezultatul ar fi unul uimitor daca in cativa ani vom putea avea masini intr-atat de inteligente incat sa se poata conduce singure. Pana atunci, cei de la Anki ne-au anuntat ca aceste masinute impreuna cu pista speciala vor fi disponibile pe piata incepand cu toamna acestui an.

 

Sursa: AppleInsider
- Reclamă -