Apple a lansat iWork for iCloud pentru utilizatorii de Mac si PC, ne permite sa utilizam Pages, Keynote si Numbers oriunde ne-am afla

0
549

iwork for iCloud

In cadrul WWDC 2013, Apple a facut cateva anunturi importante legate de viitorul OS X, lansand OS X 10.9 Mavericks, dar si noi servicii pentru internet legate mai ales de iCloud si Safari. In iCloud, Apple a implementat pentru prima data iWork for iCloud, suita de programe destinate editarii text, prezentarilor si operatiilor de calcul fiind acum portata in iCloud. Chiar daca ar fi fost timpul sa avem o noua versiune a iWork pentru Mac, deoarece au trecut patru ani de la ultima versiune majora, Apple a decis ca trebuie sa investeasca timp in a lansa o versiune dedicata browser-elor web. Astfel ca binecunoscutele programe de pe iOS si Mac: Pages, Numbers si Keynote vor fi disponibile din toamna in contul iCloud al fiecaruia dintre noi. Partea si mai interesanta este ca nu trebuie sa platim nimic pe ele, spre deosebire de aplicatiile de pe Mac OS X/iOS.

Practic, acum vom avea posibilitatea de a utiliza aplicatiile iWork in browser-ul nostru web si nu doar pentru a vizualiza documente, ci si pentru a le edita. Pe scena de la WWDC 2013 ne-a fost demonstrat modul in care functioneaza acestea, nefiind prea multe diferente fata de versiunile pentru Mac si iOS. Totodata, cele trei aplicatii din suita iWork au fost concepute in asa fel incat sa lucreze si cu documentele Microsoft Office. De exemplu, un document Microsoft Word care este tras in aplicatia Pages for iCloud va fi convertit in formatul Pages si va fi simplu de vizualizat, editat si in cele din urma partajat.

Partea si mai buna a acestui sistem este ca nu lucreaza numai cu browser-ele de pe Mac, ci si cu cele de pe computerele cu Windows OS, fiind astfel foarte simplu sa editam si sa vizualizam documentele oriunde ne-am afla. Un alt lucru util este ca iWork for iCloud este compatibil cu browser-ele web Safari, Google Chrome si Internet Explorer.

Dezvoltatorii pot testa acest sistem acum, in timp ce restul utilizatorilor vor putea sa beneficieze de aceste noutati la finele acestui an. Merita laudata initiativa celor de la Apple de a porta programele din suita iWork pe internet, un lucru pe care utilizatorii il asteptau inca de la aparitia iCloud.

Oricum, faptul ca putem face in iWork for iCloud aproape aceleasi lucruri pe care le putem face si iWork pentru Mac ne poate duce cu gandul la lansarea unei noi versiuni a iWork pentru OS X, pentru ca programele din aceasta suita sa isi merite banii.

- Reclamă -