Apple a lansat noi routere AirPort Extreme si Time Capsule cu design modificat si cu cip Wi-Fi 802.11ac

0
1164
via Apple.com
via Apple.com

In keynote-ul principal de la WWDC 2013, SVP-ul Apple pentru marketing, Phil Schiller, a anuntat actualizarea generatiei actuale de MacBook Air, o previzualizare a noii generatii de Mac Pro si, dat fiind faptul ca cele doua produse includeau compatibilitate cu retelele Wi-Fi 802.11ac, a lansat si noi routere AirPort Extreme si Time Capsule. Chiar daca nu li s-au acordat prea multa atentie din partea Apple, noile routere vin cu cateva noutati importante.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2trs2GMG3NY]

Pentru inceput, Apple le-a redesenat complet, micsorand dimensiunile in latime si implementand o noua forma verticala. Noile AirPort Extreme si Time Capsule au 6.6 inci in inaltime si 3.85 inci in latime si o forma total diferita fata de cea a generatiei precedente. Pe partea de hardware, noile routere contin cipul Wi-Fi 802.11ac care creste transferul de date cu pana la 40 de procente fata de versiunile anterioare. Totodata, noile routere contin si functia beamforming a antenelor care creste viteza de navigare prin faptul ca tot semnalul este concentrat pe device-urile conectate la router, spre deosebire de versiunile precedente care emiteau un semnal egal in intensitate. Deosebirea dintre cele doua routere este ca Time Capsule vine in doua versiuni de 2TB si respectiv 3TB, permitandu-ne sa facem backup Mac-ului, in timp ce AirPort Extreme contine numai functia de router.

AirPort Extreme si Time Capsule sunt disponibile incepand de astazi in Apple Online Store si urmeaza sa ajunga si in Romania peste cateva saptamani. Pretul pentru AirPort Extreme este de 199$, iar pentru Time Capsule este 299$ in varianta de 2TB si 399$ in varianta de 3TB.

AirPort Utility 6.3

Totodata, in cursul noptii trecute Apple a lansat si noi versiuni firmware ale aplicatiilor AirPort pentru Mac si iOS, acestea aducand compatibilitate cu noile routere si corectarea unor probleme din versiunile anterioare. Versiunea 1.3 a AirPort Utility pentru iPhone si iPad este disponibila in App Store, in sectiunea Updates. Versiunea 6.3 a AirPort Utility este disponibila prin sistemul Actualizare Software al Mac-urilor.

  • AirPort Utility pentru iPhone si iPad – Gratuit – Descarca acum
- Reclamă -