Apple a lansat iPod touch generatia a cincea cu 16 GB spatiu de stocare, generatia anterioara este scoasa din vanzare

0
937

iPod touch generatia 5 16 GB

In urma cu cateva ore, Apple a lansat, fara a face un anunt in prealabil, un nou model de iPod touch generatia a cincea. Mai exact, noul dispozitiv este modelul ieftin al actualei generatii de iPod touch, avand 16 GB spatiu de stocare si o disponibilitate intr-o singura combinatie de culori, fata neagra si spatele argintiu. Fiind un model mai ieftin, pe langa reducerea spatiului de stocare, noul dispozitiv nu are nici camera iSight (camera principala) si nici suportul pentru iPod touch loop (agatatoarea de mana), iar pretul este de 229$, cu 70$ mai ieftin decat modelul de 32 GB. O alta mica diferenta intre noul model si cele prezente pe piata pana acum este gramajul, acesta fiind cu 2 grame mai usor decat cele lansate in urma cu opt luni. In schimb, iPod-ul touch 5 de 16 GB vine cu acelasi ecran de 4 inch cu Retina display, cu procesorul dual-core A5 si cu castile EarPods, deci cu aceleasi caracteristici ca si modelul lansat in luna septembrie.

Generatia a cincea a iPod touch nu a avut un model de 16 GB de la bun inceput, motiv pentru care Apple a decis sa continue vanzarea iPod touch generatia a patra la un pret mai mic. Ei bine, totul a durat pana astazi, deoarece noul model lansat scoate din vanzare iPod-ul touch 4. Diferenta de pret intre un iPod touch generatia a cincea de 16 GB si modelul din generatia anterioara este de 30 de dolari.

Deocamdata, noul dispozitiv este disponibil numai in Apple Online Store, dar urmeaza sa fie prezent si in magazinele Apple peste cateva zile. In Romania vor mai trece cateva zile/saptamani pana vom avea pe rafturi iPod touch generatia 5 de 16 GB, pretul urmand a fi usor peste 1000 de lei.

 

Sursa: Apple
- Reclamă -