Apple sporeste securitatea Apple ID-urilor prin adaugarea verificarii in doi pasi

0
896

In cursul noptii trecute, Apple a publicat o noua masura de securitate pentru Apple ID-uri care ne va ajuta sa protejam datele mai bine fata de persoanele care doresc sa ni le acceseze fara voia noastra. Noua masura se numeste „two-step verification for Apple ID”, fiind utila in momentul in care ne uitam parola Apple ID-ului si dorim sa ne-o schimbam. Functionalitatea acesteia creste foarte mult nivelul de securitate al conturilor Apple deoarece le cere utilizatorilor care doresc sa isi schimbe parola Apple ID-ului sa foloseasca un device de incredere pe care sa fie trimis un cod de securitate fie prin SMS, fie prin aplicatia Find my iPhone (daca este instalata).

Sistemul two-step verification este disponibil deocamdata numai in SUA, Noua Zeelanda, Marea Britanie, Australia si Irlanda, utilizatorii fiind nevoiti sa il activeze pe website-ul dedicat Apple ID prin adaugarea in sectiunea Security unui iOS device trusted. Numai iOS device-ul setat ca fiind de incredere va primi codul de securitate atunci cand se va incerca schimbarea parolei. Partea interesanta a noului sistem este ca elimina intrebarile de securitate, acum utilizatorii nemaifiind nevoiti sa retina sau ghiceasca, dupa caz, raspunsurile intrebari.

Apple elimina si posibilitatea de a ne schimba parola telefonic prin serviciul phone support, dupa ce anul trecut un hacker a folosit cateva date ale unui jurnalist pentru a convinge un angajat al Apple ca el este detinatorul contului acestuia. Astfel, acesta a reusit sa modifice parola si sa ii acceseze datele din iCloud si sa ii stearga toate datele de pe Mac, prin Find My Mac. Codul de securitate implementat de catre Apple este singurul mod prin care ne vom putea accesa iCloud si Apple ID, cei din Cupertino recomandandu-ne sa il listam si sa il pastram intr-un loc sigur pentru ca nimeni sa nu aiba acces la el.

 

- Reclamă -