YouTube pentru iOS – update este disponibil – aduce compabilitate cu iPhone 5, iPad si AirPlay

0
241

Aplicatia nativa a YouTube pentru iOS a fost scoasa de catre Apple din iOS 6, fapt care a obligat compania Google sa creeze o aplicatie noua pentru iOS. Aplicatia listata de ei initial nu aducea compabilitate cu iPad sau Airplay, dar iata ca, in sfarsit, cei de la Google, dupa ce mai devreme au listat un update important al aplicatiei Gmail pentru iOS, acum aduc o noua versiune si pentru aplicatia YouTube, care a fost optimizata cu iPhone 5, iPad si AirPlay. Toate acestea au fost indelung asteptate de catre utilizatori, deci acestea sunt niste vesti foarte bune.

Versiunea pentru iPad a YouTube este similara cu cea pentru iPhone, functioneaza la fel de bine si este foarte bine finisata. In stanga, este un slidebar care permite un acces rapid la contul dvs YouTube, la abonari si la toate categoriile YouTube. Cand accesati orice videoclip, veti vedea o lista cu videoclipuri asemanatoare, o lista cu informatiile despre acel clip si posibilitatea de a lasa sau a vedea comentariile. Pentru a accesa slidebar-ul din pagina de pornire a YouTube, atunci când sunteți in modul portret trebuie sa glisati înspre dreapta, iar dacă sunteți in modul vedere, atunci slidebar-ul va apărea automat.

Pe langa optimizarea cu iPhone 5 si iPad, YouTube aduce suport pentru streaming prin AirPlay, acum putand sa vedeti videoclipurile de pe iPad sau iPhone pe un Apple TV sau orice alte device-uri care suporta AirPlay. Printre alte noi caracteristici ale acestei aplicatii se numara si posibilitatea de a deschide Ghidul de canale prin atingerea logo-ului YouTube si posibilitatea de a adauga sau de a sterge videoclipuri din listele de redare. Link-urile incluse in descrierile unor videoclipuri pot fi acum accesate, iar accesibilitatea VoiceOver a fost imbunatatita, acesta inca din versiunile anterioare aducand posibilitatea de a dicta in limba romana numele unui videoclip.

Pentru a face update la versiunea 1.1.0.4136 a aplicatiei YouTube,  trebuie ca din iOS device-ul dvs. sa intrati in App Store, sectiunea Updates, acolo va aparea aplicatia, in dreptul careia este un buton Update pe care trebuie sa apasati. Daca nu aveti aplicatia descarcata, accesati link-ul de mai jos:

- Reclamă -