Cum sa setati o alarma sau un timer folosind Siri – Tutorial

Siri are integrata aplicatia Clock din iOS pe orice iPhone 5, iPhone 4S, iPad 3, iPad 4, iPad mini si iPod touch 5, ceea ce inseamna ca daca dorim sa fim treziti la ora 7, sa fixam un timer pentru 10 minute, pentru ca prajiturile sa nu se arda, sau sa vedem ce ora este in Tokyo inainte sa sunam pe cineva de acolo; trebuie doar sa ii spunem lui Siri, care ne va avertiza la timp, fara a mai fi nevoie sa intram direct in aplicatia Clock si sa tastam toate aceste lucruri.

 

Cum setam o alarma cu Siri

Siri poate seta alarme simplu si rapid.

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

      2.  Spuneti-i lui Siri sa seteze o alarma si timpul la care sa o faca. De exemplu: „Set an alarm for 5 PM”, Set an alarm for 5 minutes from now”, „Wake me up at 7 AM”.

Siri va va arata pe ecran un widget al alarmei cerute de dvs. Daca va razganditi cu privire la alarma fixata, puteti sa mutati cercul din casuta albastra pe „off”/”o”. Daca apasati pe acel widget atunci vi se va deschide aplicatia clock.

*Folosind Siri nu veti putea fixa o alarma cu mai mult de o zi inainte. Daca incercati sa fixati o alarma cu mai mult timp inainte, veti fi intrebat daca doriti sa fixati un memento in schimb.

 

Cum setam o alarma repetata folosind Siri

Daca doriti sa setati o alarma care sa se repete, de exemplu, sa fiti treziti la aceasi ora in fiecare zi, trebuie sa respectati urmatorii pasi.

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri.

 

2. Spuneti-i lui Siri sa seteze o alarma, timpul la care sa o faca si cand sa se repete. De exemplu: „Set an alarm for 7 AM every weekday” sau „wake me up at 9 AM every day”

Cand Siri va va arata widget-ul alarmei, deasupra butonului ON/OFF va apare si cand se repeta aceasta.

 

Cum putem vedea alarmele setate deja cu Siri

Dupa un timp, putem pierde sirul de alarme setate deja, in mod special pe cele inactive. Siri va poate afisa o lista cu toate alarmele, impreuna cu statusul lor  – ON sau OFF, putand sa schimbam acest status direct de acolo.

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2.  Spuneti-i lui Siri: „Show all alarms”.

 

Veti putea schimba rapid statusul oricarei alarme din pornit in oprit sau vice versa, sau sa-i spuneti lui Siri sa le schimbe sau sa le stearga.(Vedeti urmatoarele)

 

Cum schimbam o alarma deja setata cu ajutorul Siri

Daca ati setat o alarma, iar acum trebuie sa o schimbati, puteti sa apelati la Siri.

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2.  Spuneti-i lui Siri sa schimbe alarma de la o anumita ora si ora la care doriti sa o schimbati. De exemplu „Change my 7 AM alarm to 7:30 am.”

 

 

Cum opriti alarmele cu ajutorul Siri

Daca intervine o schimbare, noptile devin mai lungi, intalnirile sunt anulate sau unele planuri se schimba, trebuie doar sa ii spuneti lui Siri sa opreasca o alarmele si acestea nu va vor mai deranja.

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2. Spuneti-i lui Siri care alarma doriti sa o opriti. De exemplu: „Turn off my 5 PM alarm” sau chiar „Turn off all alarms”.

*Oprirea unei alarme e diferita de anularea sau stergerea acesteia. Cand opriti o alarma, ea va ramane disponibila pentru ca dvs sa o puteti activa usor, oricand, chiar si manual. Cand stergeti sau anulati o alarma, ea va disparea complet si va fi nevoie sa o recreati daca doriti sa o utilizati din nou.

 

Cum anulati o alarma folosind Siri

Cand oprirea unei alarme nu este suficienta, si doriti ca aceasta sa dispara complet din lista cu alarme a aplicatiei Ceas din iOS, Siri este un ajutor rapid pentru a sterge o alarma si unul foarte rapid atunci cand dorim sa le stergem pe toate acestea.

  1.  Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2. Spuneti-i lui Siri care alarma doriti sa o stergeti. De exemplu: „Cancel my 5 pm alarm”, sau daca doriti sa nu mai aveti nicio alarma in aplicatia Ceas „cancel all alarms”.

 

 

Cum setati un timer folosind Siri

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2. Spuneti-i lui Siri sa seteze un timer si durata acestuia. De exemplu: „Set a timer for 10 minutes”.

Widget-ul timerului va ramane pe ecran pana cand durata aleasa se va termina, sau pana cand inchideti Siri. Apasand pe widget-ul timer-ului veti deschide aplicatia Ceas, de unde puteti accesa comenzile manuale pentru timer.

*Siri poate rula un singur timer o data. Daca incercati sa mai setati unul, Siri va va intreba daca doriti sa il pastrati pe cel curent sau daca vreti sa il schimbati cu unul nou.

 

Cum puteti vedea, opri sau reporni un timer folosind Siri

Daca Siri nu va mai arata timer-ul, ii veti putea cere simplu sa il arate din nou, si sa il puna pe pauza, sau sa il opreasca sau sa il reporneasca, dupa cum doriti.

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2. Spuneti-i lui Siri ce doriti sa faceti cu timer-ul curent. De exemplu: „Show timer”, „stop timer”,”start timer”.

 

 

 

Cum puteti schimba un timer cu ajutorul Siri

Siri poate, de asemene, a sa schimbe durata unui timer, daca doriti sa cresteti sau sa micsorati durata acestuia din orice motiv.

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2. Spuneti-i lui Siri sa schimbe timer-ul, iar dupa ce va va intreba cu cat ii spuneti durata. De exemplu:”Change timer to 5 minutes”.

 

Cum vedeti ce ora este oriunde pe glob folosind Siri

Ce ar fi daca ati dori sa aflati ce ora este in Cupertino, California pentru a nu rata un Keynote Apple? Sau daca doriti sa aflati ce ora este in Beijing, deoarece nu doriti sa va sunati prietenii de acolo prea devreme? Doar intrebati-o pe Siri pentru a afla aceste lucruri:

  1. Tineti apasat butonul Home al iOS device-ului dvs. pentru a deschide Siri;

 

2. Intrebati-o pe Siri ora in orice locatie de pe glob. De exemplu: „What’s the time in Paris, France?”

Apasati pe widget-ul aplicatiei Ceas pentru mai multe informatii.

 

Daca aveti intrebari, neclaritati sau doriti sa propuneti un tutorial, lasati un comentariu sau accesati forumul

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

21,036FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
375CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă

Cele mai recente articole

tvOS 14 public beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat în această seară cea de-a patra versiune public beta a tvOS 14 pentru toți posesorii de Apple TV care doresc să testeze...

macOS Big Sur 11.0 public beta 1 a fost lansat pentru Mac

macOS Big Sur public beta 1 a fost lansat de către Apple joi seară, ceea ce înseamnă că posesorii de Mac care nu sunt...

iOS 14 public beta 4 și iPadOS 14 public beta 4 au fost lansate pentru iPhone, iPod touch și iPad

Apple a lansat în această seară iOS 14 public beta 4 și iPadOS 14 public beta 4 pentru toți posesorii de iPhone, iPod touch și...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.