Baterie iPhone

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #64365 Răspunde
   Alex
   Vizitator

   Salut Alex! Mi-am cumpărat iPhone xsmax,nou, prin octombrie,l-am folosit și îl folosesc numai pentru Facebook,poze,youtube,căutări pe google,apeluri,mesaje, și nu l-am suprasolicitat niciodată,nu îl folosesc la modul excesiv. Și tocmai m-am uitat la sănătatea bateriei, și îmi arată 98%, în condițiile în care acum o săptămână era 100%. L-am încărcat de la 20,15 % la 100%, l-am mai lăsat și să ajungă la 0 din când în când, o data,de doua ori pe luna și în momentele în care chiar nu am putut să îl incarc. L-am mai folosit și în frig afara, că na,trebuia să vorbesc la telefon,sau sa fac ce aveam nevoie, și am citit că nu i-ar face bine. In zona in care locuiesc am semnal o liniuță cu noroc, și folosesc telefonul și neavând semnal GSM. Dăunează toate astea bateriei? Este normal ca bateria să își piardă autonomia așa repede,in 3-4 luni de utilizare? Mulțumesc frumos,apreciez mult ce faci pentru noi, utilizatorii de IOS! Toate cele bune!

  • #64366 Răspunde
   Alex
   Vizitator

   Îl incarc cam la 2 zile, sau când îl folosesc mult, și o data pe zi, dar asta se întâmplă mai rar. Am incercat să îl incarc de la 20% la 100% apoi iar de la 20%. Este corect așa? Acesta este un ciclu complet de încărcare de la 20% și consumat iar până la 20%,nu? Ar fi mai bine să îl incarc de exemplu de la 40-50%? Sau ar fi mai bine să îl incarc de cate ori am ocazia, fara să aștept să se descarce la un anumit procentaj? Eu am crezut că tot bagandu-l la încărcat deși el are baterie suficientă,o să îl stric.

   • #64368 Răspunde
    Alex Popa
    Moderator

    Salut, Alex, un ciclu complet de încărcare este complet când ai utilizat (descărcat) o cantitate echivalentă cu 100% din capacitatea bateriei iPhone-ului tău (nu neapătat dintr-o singură încărcare). Ori dacă folosești 85% din baterie azi, iar peste noapte o încarci complet, apoi mâine vei folosi 15% sau mai mult, s-a realizat un ciclu de încărcare complet. Pe măsură ce sunt efectuate cicluri de încărcare, bateria se degradează ușor, și este normal să fie așa.

    Ceea ce arată iOS, reprezintă o estimare și nicidecum nu ar trebui să se acorde o importanță într-atât de mare precum i se acordă în practică (lucrurile nu mai stau la fel atunci când, spre exemplu, ți se prezintă mesajul „Service” întrucât atunci iOS chiar a detectat că bateria ta chiar nu mai furnizează performanțele necesare). Am întâlnit caz cu iPhone cu 67% capacitate a bateriei și fără respectivul mesaj, și un alt caz cu 76% și mesajul „Service” afișat în Configurări. Faptul că au scăzut 1,2,3 procente, chiar este irelevant atât timp cât iPhone-ul nu se oprește neașteptat, cât ține încărcările, nu se oprește la frig moderat șamd.

    Dăunează bateriei dacă telefonul stă și/sau este folosit în frig (sub 0 grade) sau în căldură prea mare (peste 35 de grade), dacă este încărcat în aceste condiții și, într-o mai mică măsură, faptul că îl lași să se descarce complet și/sau îl depozitezi astfel timp îndelungat (recomand a lăsa un iPhone să se descarce complet doar atunci când întâmpini probleme de funcționare, însă nu mai des de o dată pe lună sau, de preferat, chiar mai rar).

    Eu unul am un iPhone 11 tot cam din aceeași perioadă de timp ca și tine și efectiv îl încarc de câte ori apuc (de multe ori nici nu scade sub 50%, foarte rar a ajuns la 20% sau 10%); în fiecare noapte îl las în priză, iar în timpul zilei, dacă am posibilitatea, îl conectez la încărcător. Capacitatea afișată este la 100% (este clar că și la mine s-a degradat față de atunci când a fost nou, însă, la fel ca și la tine, degradarea este neglijabilă și nu reflectă o reducere însemnată a autonomiei bateriei). Și, da, îl folosesc și acum iarna, fără husă, folii sau alte cele, însă îl țin în buzunar atunci când nu îl folosesc (ar fi mai rău să îl uiți, de exemplu, în frig vreme de câteva ore sau, vara, în mașină, la soare, tot o perioadă îndelungată).

Vezi 1 fir de răspunsuri
Răspunde la: Baterie iPhone
Informația ta:
SOCIAL

20,904FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
383CititoriConectați-vă
85AbonațiAbonați-vă