Răspunde la: Iphone Xs

#64101
Alex Popa
Moderator

Nu am idee unde ai citit că Apple ar fi declarat așa ceva, însă în mod cert acest lucru nu s-a întâmplat și nici nu-i veridic dintr-un motiv foarte simplu – iPhone-uri lansate din 2015 încoace sunt actualizate la cea mai recentă versiune de iOS (13). iPhone 5s și iPhone 6 au primit, până luna trecută, actualizări la cele mai recente versiuni de iOS (și vorbim despre modele lansate în 2013, respectiv 2014). Mai mult, chiar dacă nu mai primesc actualizări, ele vor mai putea fi folosite așa în anii ce urmează, până când aplicațiile importante nu vor mai fi compatibile cu ele (multe aplicații funcționează încă pe iOS 8 / 9 / 10 – versiuni care sunt compatibile și cu iPhone 4s sau iPhone 5).

Ceea ce te poate determina să nu ții telefonul decât 2-3-4 ani este uzura, lipsa caracteristicilor noi, performanțele mai slabe în raport cu cerințele actuale (depinde și de ce fel de utilizator ești), dorința de a fi în pas cu restul etc. La uzură poate intra și reducerea autonomiei bateriei, însă bateria poate fi înlocuită inclusiv de către Apple și service-urile autorizate.

Pentru ceea ce spui tu că folosești la telefon, e suficient de bun și un iPhone 6 (Plus) sau chiar și modele mai vechi.

Cât despre încărcare, iOS 13 are o caracteristică numită „încărcare optimizată bateriei” care combate îmbătrânirea bateriei prin învățarea rutinei zilnice a utilizatorului cu scopul de a putea întârzia finalizarea încărcării peste 80% până atunci când ai nevoie de telefonul complet încărcat. Pe scurt, nu-ți bate capul cu încărcarea – îl poți ține peste noapte la încărcat (eu așa fac dintotdeauna) sau îl poți ține oricând ai o priză / baterie externă liberă. Evită însă să îl ții în frig extrem sau în căldură extremă, acestea dăunând foarte mult bateriei.

SOCIAL

20,785UrmăritoriÎmi place
8,531UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
118AbonațiAbonați-vă