Răspunde la: Iphone Xs

#64084
Alex Popa
Moderator

Bună, în mod normal, ca vânzător autorizat de produse Apple în țara noastră, eMAG ar trebui să comercializeze numai dispozitive adresate României (care au pe cutie inscripții în limbile română și, de obicei, rusă și kazahă). Cu toate acestea, având în vedere faptul că Apcom, unicul importator de produse Apple din România, activează și în alte țări europene, am mai întâlnit ca dispozitive Apple comercializate către magazine autorizate Apple din România să fie cu inscripții în alte limbi europene decât cele trei mai sus enumerate. Ce înseamnă că este adresat un dispozitiv iPhone direct României? Pe scurt, el are inscripții în limba română pe cutie și un ghid de inițiere rapidă în această limbă, în conformitate cu legislația în vigoare. Nu există alte diferențe ori posibilitatea ca el să nu funcționeze la noi, atât timp cât este destinat unei alte țări din Europa continentală (și chiar din afara Europei). Există însă diferențe la iPhone-urile produse pentru China (care vin cu suport pentru două cartele nanoSIM), precum și la cele produse pentru SUA și Regatul Unit al Marii Britanii (au adaptoare de alimentare diferite, iar în cazul SUA sunt compatibile cu rețelele CDMA de acolo).

Cât despre faptul că nu are Apple Care, acest lucru este normal, având în vedere faptul că nu a fost achiziționat direct de la Apple. Apple Care este un serviciu contra-cost de extindere a garanției pe care îl oferă Apple în magazinele sale. Garanția limitată este garanția „internațională” de 12 luni oferită de către Apple, independentă de garanția de 24 de luni oferită de către eMAG.

Ceea ce îți recomand pentru a fi convinsă de faptul că iPhone-ul pe care dorești să îl achiziționezi este chiar cel de pe cutie și din factură este să: 1. îi scoți sertarul SIM și verifici, pe spatele lui, dacă IMEI-ul este același cu cel trecut de pe cutie; 2. îl aprinzi, iar pe ecranul „Salut” atingi pe butonul „i” și verifici dacă IMEI-ul trecut acolo este același cu cel de pe cutie, sertar SIM și factură.

P.S. Un alt lucru pe care ți-l recomand și ție și pe care l-am recomandat și altora este ca, în loc să dai 4.500 lei (sau mai mult) pe un iPhone Xs Max, să dai aproximativ 4.000 lei pe un iPhone 11, pe care îl iei direct din magazin. Chiar dacă nu este modelul „Pro”, este mai rapid, are autonomie mult mai bună decât Xs Max, camerele mult mai bune etc. Eu unul între iPhone 11 și iPhone 11 Pro Max am optat pentru iPhone 11 (puteam lua 11 Pro Max, însă am considerat că diferențele sunt nesemnificatuve față de 11 și, pe cale de consecință, nu merită diferența de preț de aproximativ 2.000 lei). Și nu regret alegerea făcută 😉

SOCIAL

20,785UrmăritoriÎmi place
8,531UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
118AbonațiAbonați-vă