Răspunde la: Probleme cu difuzorul iPhone 4

#28844
Alex Popa
Moderator

Ca să înțeleg mai bine; nu merge nici microfonul și nici difuzorul? Dacă nu merge microfonul (la iPhone 4 este poziționat în partea stângă a portului de alimentare), atunci nu te aude interlocutorul. Dacă nu merge difuzorul, atunci nu îl auzi tu. Iar în cazul difuzorului, vorbim despre două astfel de componente pe modelul tău de iPhone: receptorul (de deasupra ecranului) și difuzorul propriu zis situat în dreptul portului de alimentare – primul este folosit la apelurile telefonice, iar cel de-al doilea la redarea de sunete, dar și la apelurile telefonice sau VoIP (prin Skype, Facebook, etc.) la activarea modului ”difuzor”.

Dacă nu merge niciunul sau nu merge doar microfonul sau doar difuzorul și/sau receptorul, atunci ar putea fi o problemă cauzată de depunerea de reziduuri pe aceste componente. Personal am întâmpinat o astfel de problemă (la mine nu mergea doar difuzorul) și am rezolvat-o printr-o metodă mai puțin convențională. Mai exact, am suflat puternic în zona orificiului pentru difuzor (dar și pentru microfon), apoi am folosit o perie (inclusiv o perie de dinți este bună) pentru a curăța cu atenție zona difuzorului și îndepărta reziduurile. Prin suflare, anumite reziduuri depuse sunt îndepărtate, la fel și prin frecarea cu peria. De aceea, îți recomand și ție să faci același lucru.

Dacă problema persistă, atunci încearcă o repornire forțată a dispozitivului iPhone. Iar dacă nici așa nu funcționează, te rog să revii cu puțin mai multe detalii pentru a găsi soluția. Mersi!

SOCIAL

20,785UrmăritoriÎmi place
8,531UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
118AbonațiAbonați-vă