Răspunde la: ajutatima va rog
iTutorial – Tutoriale și noutăți despre iPhone, iPad și Mac › Forumuri › iOS, iPhone, iPad, iPod și Apple TV › iPhone › ajutatima va rog › Răspunde la: ajutatima va rog
Un singur lucru foarte important trebuie sa il faci inainte de a cumpara un iPhone: cere vanzatorului sa il restaureze, apoi cand il verifici (daca il trimite prin curier, sa il trimita prin livrare cu verificare), telefonul sa nu fie activat, deci sa fie la ecranul unde scrie “Salut” in toate limbile. La verificare, parcurge toti pasii pana cand ajungi la ecranul de activare. Daca iti cere sa introduci un cont iCloud specific, atunici e blocat. Daca, insa, poti parcurge toti pasii si ajunge pana la ecranul principal (aplicatii), atunci este in regula.
Conturile iCloud pot fi eliminate partial, din anumite versiuni ale iOS, si fara a sti parola, permitandu-ti ca ulterior sa adaugi contul tau. Eliminarea partiala inseamna ca nu duce la dezactivarea blocarii activarii de pe contul primului utilizator. Cand ti se vor cere datele de autentificare ale primului utilizator? Atunci cand vei face restaurare (trebuie sa o faci pentru a elimina datele vechi, sau in cazul aparitiei unor probleme), vei constata ca este blocat, iar vanzatorul brusc nu va sti contul/nu va raspunde la tel, etc. De asta este bine sa o faca vanzatorul, iar tu sa te asiguri ca nu e blocat.
Daca vanzatorul nu vrea, probabil stie el de ce. Nu iti recomand deloc sa iti iei un iPhone activat (pe care poti accesa aplicatiile) si stiu, deoarece am patit-o avand incredere in vanzatori, iar Alex poate sa confirme asta, cred.