WWDC 2023 – Apple a anunțat data la care va prezenta iOS 17, macOS 14 și watchOS 10

- Publicitate -

Apple a anunțat astăzi data la care va organiza unul dintre cele mai așteptate evenimente ale sale din acest an – WWDC 2023. Cea de-a 34-a ediție anuală a Worldwide Developers Conference se va desfășura, pentru al patrulea an la rândul, în mare parte digital și va avea loc în intervalul 5-9 iunie.

Până în 2020, Apple obișnuia să organizeze WWDC la McEnery Convention Center din San Jose, California, la conferință participând câteva mii de programatori și angajați ai Apple. Din 2020 încoace, însă, fiecare ediție de Worldwide Developers Conference a fost organizată online, lucru care, iată, nu se schimbă nici în 2023. Un avantaj al evenimentelor WWDC complet digitale este acela că oferă acces gratuit tuturor programatorilor înregistrați pe platforma Apple. Până în 2019 (inclusiv), pentru a putea participa la WWDC trebuia să fii înregistrat pe Apple Developers Center, precum și să te înscrii la o loterie special organizată de Apple, unde, numai dacă erai selectat, puteai să îți cumperi un bilet în valoare de 1.599$.

Aidoma edițiilor din ultimii doi ani, WWDC 2023 va fi găzduit, deci, de aplicația Apple Developer pentru iOS, tvOS și iPadOS, precum și de site-ul web Apple Developer, iar accesul va fi complet gratuit pentru toți cei care au un cont Apple Developer.

La fel ca și până acum, WWDC 2023 va debuta cu o conferință de deschidere, care va fi evenimentul cu cea mai mare însemnătate pentru publicul larg. Aceasta va avea loc luni, pe 5 iunie, și va aduce prezentarea iOS / iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17 și a watchOS 10. Prezentarea altor produse în cadrul respectivului eveniment media nu este nici ea exclusă.

Asemenea edițiilor standard de WWDC pe care Apple le-a organizat în anii precedenți, ediția digitală a WWDC de anul acesta se va întinde pe cinci zile, începând într-o zi de luni și încheindu-se vinerea. Începând de luni vor avea loc mai multe sesiuni cu informații, mai multe laboratoare pentru învățare și mai multe saloane digitale la care programatorii pot participa.

WWDC este unul dintre momentele noastre preferate din an, deoarece reprezintă o oportunitate de a ne conecta cu programatori talentați din întreaga lume care fac această comunitate atât de minunată. WWDC23 urmează să fie cel mai mare și mai captivant de până acum și așteptăm cu nerăbdare să vă vedem pe cei mai mulți dintre voi online și fizic la acest eveniment foarte special! – Susan Prescott, vicepreședinte Apple pentru Relații cu Programatorii la nivel global.

Aidoma WWDC 2022, Apple va organiza, pe 5 iunie, în cadrul Apple Park, un eveniment special de o zi pentru anumiți programatori și elevi, care vor participa fizic. Aceștia vor putea urmări conferința din ziua respectivă, precum și Starea Uniunii, vor întâlni angajați ai Apple și vor participa la Premiile Apple pentru Design. Pentru a participa astfel la WWDC 2023, membri actuali ai Programului Apple pentru Dezvoltatori, absolvenți ai Apple Entrepreneur Camp, foști câștigători ai Swift Student Challange și actuali membri ai Apple Developer Enterprise Program vor putea trimite o solicitare de participare către Apple. Folosind un sistem de tip loterie, gigantul californian va selecta persoanele care vor participa la conferință, aceștia urmând a primi confirmarea începând cu data de 6 aprilie.

Pentru elevi și studenți, Apple va organiza un nou Swift Student Challenge. Aplicarea în acest concurs este posibilă încă de acum și până pe 19 aprilie. Apple susține că deși acest eveniment este unul digital, va recunoaște în continuare creativitatea programatorilor tineri.

Pentru a se înscrie în acest Swift Student Challenge, elevii și studenții din întreaga lume vor trebui să creeze o scenă interactivă în Swift Playgrounds 4, care să poată fi experimentată în trei minute. Câștigătorii vor primi premii exclusive WWDC23, mai multe detalii fiind oferite pe site-ul companiei Apple.

Apple susține că programatorii trebuie să descarce aplicația Apple Developer pentru a obține detalii suplimentare despre programul evenimentului. Acolo, începând din iunie, aceștia vor descoperi detalii despre evenimentul principal, despre Platforms State of the Union, sesiuni și programul laboratoarelor. De asemenea, aceste informații vor fi oferite programatorilor și pe platforma online Apple Developers, precum și pe e-mail.

La ediția de anul acesta a WWDC, Apple va prezenta, cel mai probabil, în cadrul evenimentului de pe 5 iunie, iOS și iPadOS 16, tvOS 17, watchOS 10 și macOS 14. Deocamdată nu știm dacă vor fi prezentate și alte produse noi în cadrul acelui eveniment, însă mai multe zvonuri apărute până în prezent arată că gigantul californian ar intenționa să introducă în vară ochelarii de realitate mixtă, la care se zvonește că lucrează de câțiva ani buni.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

watchOS 9.5 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 9.5 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este a cincea actualizare...

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.5 Ventura beta 1 a fost lansat

macOS Ventura 13.5 beta 1 a fost lansat vineri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la...

watchOS 9.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat vineri seară watchOS 9.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.