iOS 16.1 beta 3 și iPadOS 16.1 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

- Publicitate -

Apple a lansat marți seară iOS 16.1 beta 3 și iPadOS 16.1 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o săptămână distanță de cele care le-au precedat.

Interesant este că, deși perioada de testare a iOS 16.1 a început pe 14 septembrie, pentru iPadOS 16.1 s-a lansat deja cea de-a treia versiune beta, prima versiune fiind disponibilă încă de la finele lunii august. Decalajul dintre perioadele de testare a celor două actualizări se datorează faptului că iPadOS 16 nu va fi, potrivit Apple, disponibil până luna viitoare pentru publicul larg (iar iPadOS 16.1 va fi prima versiune disponibilă publicului larg), gigantul californian luându-și o perioadă mai mare pentru a pregăti această actualizare majoră a sistemului de operare pentru iPad.

Având în vedere numărul de versiune, iOS 16.1 și iPadOS 16.1 sunt primele actualizări majore pentru iOS 16 / iPadOS 16 și urmează să aducă o serie de caracteristici noi pentru iPhone și iPad.

În prima versiune de iPadOS 16.1, Apple a realizat o serie de îmbunătățiri pentru felul în care controversata caracteristică Manager scenăfuncționează, modificând felul în care utilizatorii pot interacționa cu bara laterală atunci când sunt în modul ecran complet.

iOS 16.1 introduce pe iPhone compatibilitate pentru Activități live, o caracteristică ce îți va oferi actualizări în timp real pentru anumite activități aflate în desfășurare la un anumit moment (de exemplu, un meci de fotbal, distanța șoferului Uber până la tine etc.). Aceste Activități vor fi afișate atât pe ecranul de blocare, cât și (doar în cazul iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max) pe Insula dinamică.

Noua actualizare mai introduce și funcționalitatea de Alimentare cu energie curată în Statele Unite ale Americii. Anunțată odată cu gama iPhone 14, aceasta a fost proiectată pentru a încărca telefoanele atunci când este disponibilă electricitate produsă cu un nivel mai scăzut de emisii de carbon. În plus, iOS 16.1 mai vine și cu unele actualizări privind aspectul indicatorului nivelului bateriei atunci când este activată funcționalitatea de indicare a procentajului bateriei.

Noile actualizări introduc și compatibilitate pentru Matter, un nou standard pentru locuințe inteligente care va permite comunicarea între accesoriile inteligente de la diferiți producători. În plus, iOS 16.1 mai permite ștergerea de pe iPhone a aplicației Portofel, modifică interfața pentru personalizarea ecranului de blocare și nu numai.

Actualizările iOS 16.1 și iPadOS 16.1 mai includ și alte corecturi de erori și îmbunătățiri în privința stabilității și a performanțelor sistemelor de operare.

iOS 16.1 beta 3 și iPadOS 16.1 beta 4 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 16/iPadOS 16.

Deocamdată, iOS 16.1 public beta 3 / iPadOS 16.1 public beta 4 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate pe parcursul săptămânii curente. Nici data lansării versiunilor finale ale iOS/iPadOS 16.1 nu este cunoscută, însă este cert că ele nu vor fi disponibile decât în luna octombrie.

iOS 16.1 succede iOS 16.0, care reprezintă cea mai recentă versiune majoră a iOS, aducând o multitudine de noutăți pe iPhone.

iOS 16.1 beta 3 / iPadOS 16.1 beta 4 Noutăți

  • Manager scenă: după ce a fost îndelung criticată pentru faptul că noua funcționalitate care permite folosirea simultană a mai multor aplicații în ferestre și crearea de diferite scene (ecrane cu mai multe ferestre între care se poate comuta rapid din partea dreaptă a ecranului) este disponibilă numai pe cele mai noi modele de iPad, Apple a anunțat în această seară că noua versiune beta de iPadOS extinde disponibilitatea Manager scenă și la unele dintre modelele mai vechi. Astfel, dacă inițial anunțase că Manager Scenă va putea fi utilizat numai pe iPad-urile cu M1 (iPad Air 5 și iPad Pro 5), acum anunță că a extins compatibilitatea noii caracteristici și la iPad-urile Pro generațiile 3 și 4 (modelele lansate în 2018 și 2020, cu chipset-uri A12X, respectiv A12Z). Acest lucru este pus de către Apple pe seama insistenței utilizatorilor acestor modele de iPad Pro pentru a avea acces la noua funcționalitate (dat fiind aceea că chipset-urile acestora sunt apropiate de M1), compania americană adăugând că „echipele noastre au lucrat din greu pentru a găsi o modalitate de a furniza o versiune pe un singur ecran pentru aceste sisteme, cu compatibilitate pentru până la patru aplicații live pe un singur ecran iPad”.
    • Odată cu acest anunț, purtătorul de cuvânt al Apple a adăugat că va fi eliminată compatibilitatea acestei versiuni cu monitoarele externe până la o versiune ulterioară a iPadOS 16, dând, totodată, de înțeles faptul că aceasta va fi oferită numai pe iPad-urile cu M1.
  • Fundaluri: iOS 16.1 beta 3 introduce posibilitatea de a comuta între seturile de fundaluri și din Configurări > Fundaluri (anterior acest lucru era posibil numai de pe ecranul de blocare al iPhone).

Notă: În eventualitatea în care ai instalat iOS 16.1 beta 3 / iPadOS 16.1 beta 4 și ai descoperit și alte noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la o...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la o săptămână distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.