iOS 15.1 beta 3 și iPadOS 15.1 beta 3 au fost lansate pentru iPhone, iPad și iPod touch

- Publicitate -

Apple a lansat miercuri seară iOS 15.1 beta 3 și iPadOS 15.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la aproximativ o săptămână distanță de iOS 15.1 / iPadOS 15.1 beta 2.

Primele versiuni majore de iOS 15 și iPadOS 15 introduc pe iPhone și iPad mai multe caracteristici noi, după cum s-a descoperit încă din prima versiune de prelansare a acestora.

Pentru început, iOS 15.1 este prima versiune de iOS care va permite utilizatorilor de iPhone să își încarce datele referitoare la vaccinarea împotriva COVID-19 în aplicația Sănătate și să genereze de acolo certificatul verde electronic într-un format optimizat pentru aplicația Portofel, dar care să conțină toate informațiile necesare în vederea verificării acestuia de către instituțiile abilitate / diferite companii.

Astfel, în loc ca utilizatorii vaccinați să mai fie nevoiți să intre pe portalele autorităților de sănătate publică în vederea accesării certificatelor de vaccinare / să folosească poze ori certificatul printabil, începând cu noua versiune de iOS vor putea folosi direct aplicația Portofel pentru a prezenta certificatul verde la graniță, în aeroport, în restaurante și în alte locuri unde este solicitat acest document.

Potrivit unui anunț făcut de către Apple, sistemul de verificare automată a datelor medicale din aplicația Sănătate din iOS 15.1 funcționează conform specificației SMART Health Cards în toate statele care folosesc acest format pentru certificatele de vaccinare. Toate instituțiile de sănătate publică ce emit carduri de sănătate SMART vor putea folosi, conform Apple, un nou buton pentru a înștiința utilizatorii că pot descărca și stoca în siguranță informațiile despre vaccinare în aplicația Sănătate, de unde să le adauge și prezinte altora folosind Portofel. Din păcate, deocamdată, certificatele de sănătate „inteligente” sunt disponibile în numai câteva state din SUA, instituțiile de sănătate publică din alte țări (care folosesc specificația SMART) trebuind să o implementeze pentru a funcționa în iOS 15.1.

SharePlay este o caracteristică din iOS 15 / iPadOS 15 care, după ce a fost retrasă în cursul perioadei de testare a celor două versiuni de iOS sus-menționate, și-a refăcut apariția în iOS 15.1 / iPadOS 15.1. Noua funcționalitate a FaceTime este proiectată pentru a permite utilizatorilor să își sune prietenii și să urmărească împreună filme, seriale, să asculte muzică împreună și nu numai. Grație SharePlay, utilizatorii vor putea în curând și să își partajeze ecranele dispozitivelor iOS cu prietenii cu care vorbesc prin FaceTime.

Asociate cu un HomePod care folosește versiunea software 15.1 beta (care este disponibilă numai pe bază de invitație momentan), dispozitivele iPhone și iPad adaugă pe boxele inteligente caracteristicile Lossless Audio și Dolby Atmos cu Audio spațial din Apple Music, care sunt disponibile deja pe cam toate celelalte sisteme de la Apple.

Deocamdată nu știm cu exactitate care sunt noutățile din iOS 15.1 beta 3 / iPadOS 15.1 beta 3, dar de îndată ce vor fi descoperite, caracteristicile noi vor fi prezentate puțin mai jos.

iOS 15.1 beta 3 și iPadOS 15.1 beta 3 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 15/iPadOS 15.

Deocamdată, iOS 15.1 / iPadOS 15.1 public beta 3 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate pe parcursul săptămânii curente. Nici data lansării versiunilor finale ale iOS/iPadOS 15.1 nu este cunoscută, însă este posibil ca acestea să ajungă pe dispozitivele publicului larg cel mai devreme în luna octombrie.

iOS 15.1 / iPadOS 15.1 succed iOS 15.0 / iPadOS 15.0, care reprezintă cele mai recente versiuni majore ale iOS și iPadOS, aducând o multitudine de noutăți pe iPhone și iPad.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 15.1 / iPadOS 15.1 beta 3 pe iPhone / iPad și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Cum sa faceti o restaurare (restore) unui iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Intampiati multe inchideri subite ale aplicatiilor preinstalate pe iPhone, iPad sau iPod touch, iOS-ul merge mai greu...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.