Apple a actualizat Pages, Numbers și Keynote cu noutăți pentru iOS 15 și macOS Monterey

- Publicitate -

Odată cu actualizările dedicate dezvoltatorilor de aplicații, Apple a publicat în această seară și o serie de actualizări majore pentru aplicațiile suitei iWork destinate atât dispozitivelor cu iOS și iPadOS, cât și Mac-urilor. Pages, Numbers și Keynote sunt disponibile, deci, la versiunea 11.2, atât pe iPhone și iPad, cât și pe computerele cu macOS. Prezenta actualizare adusă programelor de productivitate de la Apple este disponibilă gratuit pentru toți utilizatorii și introduce o serie de noi caracteristici și îmbunătățiri în privința funcționalității.

Pe dispozitivele cu iOS 15, iPadOS 15 și macOS 12 Monterey, Pages, Numbers și Keynote introduc colaborarea flexibilă, o funcționalitate care permite participanților să adauge alte persoane la o prezentare partajată, traducerea instantanee, care permite traducerea unei selecții de text în până la 11 limbi și adăugarea traducerii în prezentare dintr-un clic. În plus, pe dispozitivele cu iOS 15 și iPadOS 15, noile versiuni ale programelor de productivitate introduc grafic audio, care face diagramele accesibile persoanelor cu deficiențe vizuale prin redarea unui semnal audio care își modifică tonalitatea pentru a reprezenta diferite valori, iar pe dispozitivele iPhone cu iOS 15, Pages, Numbers și Keynote 11.2 introduc posibilitatea de a trage și elibera pentru a lipi text, imagini și alte articole în documente, foi de calcul și prezentări.

În plus, Keynote 11.2 introduce, pe Mac și în iOS, transmisie video live, care face prezentările mai captivante permițând utilizarea camerei dispozitivului (sau chiar a mai multor camere conectate, în cazul Mac) pentru a apărea în persoană direct pe diapozitive, într-o fereastră sau pe tot ecranul, precum și adăugarea unui flux live al ecranului unui iPhone sau iPad conectat (pe Mac). Tot în aplicația pentru prezentări, diaporamele cu mai mulți prezentatori le permit participanților să preia pe rând controlul unei prezentări partajate de pe dispozitivele proprii. Tot pentru diaporame, Apple a introdus noi comenzi, care oferă acces facil la navigatorul de diapozitive, scurtăturile din tastatură, sursele video live sau controalele diaporamelor cu mai mulți prezentatori în timpul susținerii unei prezentări.

Keynote 11.2, Pages 11.2 și Numbers 11.2 introduc și așa-numitele diagrame radar, care ajută utilizatorii să realizeze o comparație vizuală a mai multor variabile simultan, pentru a prezenta cu ușurință similaritățile și diferențele din datele introduse. Trecând la noua versiune a Numbers, aceasta introduce, atât pe iPhone, iPad, cât și pe Mac, tabele pivot, care oferă o modalitate puternică și flexibilă de a vizualiza și analiza datele. Cu ajutorul noii funcționalități, utilizatorii pot crea tabele pivot frumos formatare, pot rezuma, grupa și rearanja rapid datele pentru a explora tipare și tendințe, pot prezenta instantaneu datele (după sume, medie, număr) sau afișa procente și valori ale totalurilor curente, pot adăuga diagrame pivot pentru a vedea datele în diferite moduri și importa și exporta foi de calcul Excel cu tabele pivot. De asemenea, noua versiune de Numbers include filtre rapide perfecționate, care permit selectarea cu ușurință a valorilor care să fie afișate sau ascunse, precum și filtre îmbunătățite, care permit găsirea înregistrărilor duplicate și a valorilor unice din datele introduse.

Pages 11.2 introduce, pe iPhone, iPad și Mac, publicare îmbunătățită a cărților cu pagini duble, imagini optimizate și gestionare mai flexibilă a versiunilor. Pe Mac, noua versiune a aplicației mai permite crearea de noi documente plecând de la pictograma aplicației din Dock, iar pe iPhone și iPad, aceasta mai introduce vizualizarea simplificată, care afișează automat text, imagini și alte elemente dintr-un flux continuu, optimizat, care se adaptează la ecran pentru ca documentele să fie mai ușor de citit și editat. Pe iPhone, Pages 11.2 introduce bara de formatare rapidă, care permite modificarea rapidă a stilurilor de paragraf, formatarea textului, alinierea, stilurile de listă și nu numai.

Versiunile 11.2 ale Pages, Keynote și Numbers pentru iPhone și iPad pot fi instalate pe dispozitivele cu iPadOS și iOS 14 sau ulterior, în timp ce versiunile pentru Mac pot fi instalate pe toate computerele cu macOS 11.0 Big Sur ori o versiune ulterioară a sistemului de operare.

iOS

Mac

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

oneSafe este aplicația gratuită a săptămânii pentru iPhone și iPad

Este vineri, sfârșit de săptămână, ceea ce înseamnă că Apple a actualizat pagina cu recomandări din versiunea...

Apple a actualizat Pages, Numbers și Keynote cu noutăți pentru iOS 16 și macOS Ventura

La numai o zi distanță de lansarea iOS 16.1 și a primelor versiuni publice de iPadOS 16...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.