Apple arată că Siri va fi în curând disponibilă și în limba română

- Publicitate -

La nouă ani de la lansarea asistentului virtual personal din iOS și la câțiva ani buni de când a extins ultima dată disponibilitatea Siri în noi limbi, Apple se pregătește în sfârșit să facă utilizabil asistentul într-o mulțime de limbi noi, inclusiv în limba romana.

În momentul de față, gigantul californian angajează Analiști de însemnare Siri care să vorbească în mod fluent mai multe limbi pe care asistentul virtual personal prezent în toate sistemele de operare ale gigantului californian nu le vorbește ori înțelege deocamdată. Mai precis, Apple caută să angajeze în cadrul birourilor sale din orașul irlandez Cork vorbitori de limbă română, ucraineană, maghară, slovacă, cehă, croată, greacă, flamandă și poloneză. În plus, în cadrul biroului său din Asia, Apple caută să angajeze persoane care vorbesc în mod fluent indoneziană și vietnameză.

În descrierea noilor locuri de muncă listate se arată că acești analiști de însemnare vor trebui să asculte și traducă segmente din conversațiile cu Siri pentru a-i evalua răspunsurile.

Ca Analist de însemnare va trebui să asculți și să transcrii fișiere audio și să evaluezi răspunsurile Siri și utilizarea limbii în cadrul conversațiilor cu utilizatorii care au optat pentru a participa la programul de evaluare. Vei folosi limba și cunoștințele culturale, precum și abilitățile analitice pentru a evalua răspunsurile după îndrumare.

Aceste tipuri de evaluări Siri au fost realizate până în 2019 de către terțe companii, însă un scandal izbucnit ca urmare a dezvăluirii de către un fost angajat al unei astfel de companii a faptului că acestea aveau acces la conversațiile utilizatorilor cu Siri fără ca oamenii să fie înștiințați (ori să poată opri acest lucru) a dus la schimbarea politicii de către Apple. În momentul de față, Apple nu doar că face singură evaluarea prin angajați dedicați acestui lucru, dar a și îmbunătățit modalitatea de informare a utilizatorilor, permițându-le totodată să nu participe la programul de îmbunătățire a funcționării asistentului, precum și să șteargă toate înregistrările colectate anterior.

În ceea ce privește extinderea disponibilității Siri în limba română și în toate celelalte limbi mai sus enumerate, trebuie să precizăm că deocamdată nu știm cât de avansat este procesul de implementare. Totuși, având în vedere faptul că Apple angajează deja persoane care să evalueze calitatea discuțiilor utilizatorilor cu Siri, tindem să credem că acest proces nu este tocmai în faza incipientă și că s-ar putea să avem un asistent Apple vorbitor de limba română în viitorul nu tocmai îndepărtat.

Primele indicii că Apple lucrează la Siri în limba română au fost descoperite de către un cititor de-ai noștri în anul 2016, în macOS Sierra Beta 4. Pe atunci, însă, Siri avea traduse în limba română numai textele care arată că te ascultă și îți indică ce ai putea să o întrebi. Aceste texte au dispărut însă pe parcursul perioadei de testare al acelei versiuni de macOS, revenindu-se la cele în limba engleză. De atunci și până în acum nu au mai apărut alte indicii clare în sensul extinderii disponibilității Siri și la limba română, chiar dacă am tot sperat la acest lucru mai ales începând din anul 2014, când Apple a introdus, în iOS 8 și OS X Yosemite, dictarea în limba română și alte câteva zeci de limbi noi. Sistemul de dictare s-a îmbunătățit considerabil de atunci, ajungând ca în prezent să înțeleagă și să transcrie corect aproape tot ceea ce îi dictezi în limba română.

Siri este momentan disponibilă în peste 37 de țări, după cum arată această listă disponibilă pe site-ul Apple.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 16.1.1 și iPadOS 16.1.1 au fost lansate miercuri seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la o...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la o săptămână distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.