macOS 10.15.5 Catalina beta 2 a fost lansat și introduce Administrare sănătate baterie pe MacBook

- Publicitate -

Actualizare 17 aprilie, ora 08:17: macOS 10.15.5 public beta 1 a fost, de asemenea, lansat pentru utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta și are același număr de build precum macOS 10.15.5 beta 2.


Apple a lansat în joi seară macOS 10.15.5 Catalina beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Această actualizare sosește la două săptămâni distanță de prima versiune beta a macOS 10.15.5 Catalina.

Deși primul build al noii versiuni de macOS testate de către Apple anunța o actualizare ce părea a fi lipsită de noutăți, iată că macOS 10.15.5 beta 2 vine cu o noutate foarte importantă pentru mulți dintre posesorii de MacBook-uri compatibile cu macOS Catalina. Aceasta introduce pe MacBook-urile cu porturi Thunderbolt 3 (MacBook Pro 2016 și modelele ulterioare, MacBook Air din 2018 și modelele ulterioare și MacBook din 2015 și modelele ulterioare) caracteristica Administrare Sănătate Baterie. Apple a oferit câteva detalii despre noua funcționalitate mai multor site-uri de tehnologie de peste Ocean, oferindu-ne astfel o imagine destul de clară asupra a ceea ce va face aceasta pe MacBook-urile compatibile.

Potrivit The Verge, Administrare sănătate baterie este o funcționalitate proiectată de Apple pentru a extinde durata de viață a MacBook-urilor prin încetinirea îmbătrânirii chimice a bateriilor acestora.

Noua caracteristică va analiza sănătatea bateriei laptopului, rutina de alimentare a acestuia și temperatura bateriei de-a lungul timpului și, în cazul în care situația o impune, nu va mai permite încărcarea completă a bateriei MacBook-ului, măsură ce va prelungi pe termen lung durata de viață a acesteia. Spre exemplu, atunci când un MacBook este adesea ținut în priză și bateria stă, deci, alimentată 100% în cea mai mare parte a timpului, Administrare sănătate baterie va interveni și va opri încărcarea înainte ca aceasta să se finalizeze complet, astfel că, deși va afișa că este încărcat complet, acel MacBook nu va avea bateria încărcată la capacitatea maximă.administrare sanatate baterie macos 10.15.5

Din cele prezentate mai sus rezultă că, dacă, în urma analizei rutinei de alimentare și a temperaturii bateriei, această funcție limitează încărcarea bateriei la un nivel optimizat pentru tine, MacBook-ul tău nu va mai avea aceeași autonomie a bateriei ca și înainte. Într-o atare situație, tu va trebui să decizi dacă dorești să prelungești durata de viață a bateriei prin menținerea acestei funcționalități activate ori dacă dorești să ai o autonomie a bateriei mai bună, situație în care va trebui să o dezactivezi.

O caracteristică similară este folosită pe dispozitivele iPhone de doi ani, însă la implementare a fost extrem de controversată din cauza lipsei de transparență a gigantului californian. Pe iPhone, sănătatea bateriei este gestionată prin reducerea vitezei procesorului începând cu momentul în care dispozitivul a suferit o oprire neașteptată din cauză că nu a mai putut furniza puterea de vârf necesară. Această situație survine în momentul în care bateria dispozitivului este îmbătrânită chimic, iar prin măsura de reducere a performanțelor sunt prevenite alte opriri inopinate.

La fel ca și pe iPhone, funcționalitatea de gestionare a sănătății bateriei se va activa automat pe MacBook-urile compatibile, dar utilizatorii o vor putea dezactiva manual. Configurările pentru aceasta se vor găsi în Preferințe sistem > Economizor pe MacBook-urile cu Thunderbolt 3 și macOS 10.15.5 (beta 2 sau ulterior) instalat.

Mai multe detalii despre caracteristica de administrare a sănătății bateriilor pe MacBook-uri sunt disponibile în acest document de asistență Apple.

macOS 10.15.5 beta 2 poate fi descărcat și instalat gratuit din Preferințe sistem > Actualizare software, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu Catalina care au instalat un profil de dezvoltator pentru macOS Catalina. Nici un build de macOS Catalina 10.15.5 nu este momentan disponibil pentru utilizatorii înscriși în Apple Software Beta, dar ne așteptăm ca macOS 10.15.5 public beta 1 să fie lansat în orele/zilele care urmează.

macOS 10.15.5 succede macOS 10.15.4, o actualizare destul de bogată în noutăți care a venit cu Partajare dosare iCloud, versuri sincronizate temporal în Muzică, îmbunătățiri în Safari șamd. Mai multe detalii cu privire la noutățile aduse de macOS 10.15.4 sunt disponibile aici.

Notă: Dacă ați instalat macOS 10.15.4 beta 2 și ați descoperit și alte noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat marți seară watchOS 9.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.