Aceste informații vor fi afișate dacă dispozitivul iPhone are o baterie îmbătrânită chimic.

Lansată în această seară, iOS 11.3 beta 2 introduce o nouă caracteristică intitulată „Sănătate Baterie” care le oferă posesorilor de iPhone mai multe informații cu privire la bateriile dispozitivelor lor.

Disponibilă în Configurări > Baterie > Sănătate Baterie (Beta), noua funcționalitate îți prezintă care este capacitatea maximă a bateriei dispozitivului iPhone, dacă trebuie înlocuită și dacă funcționează normal sau nu în timpul perioadelor de utilizare maximă.

Indisponibilă pe iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus*, caracteristica de gestionare a consumului de energie în timpul perioadelor de utilizare maximă va putea fi dezactivată de către toți utilizatorii de dispozitive iPhone (iPhone 6 sau mai recente) cu baterii degradate.

Totuși, conform Apple, caracteristica de gestionare a consumului de energie va fi dezactivată implicit pe toate dispozitivele cu iOS 11.3 beta 2 (sau ulterior) până în momentul în care acestea se opresc inopinat pentru prima dată. În această situație, ea se va activa automat și va ajusta în mod dinamic și continuu performanța maximă a dispozitivelor astfel încât să prevină apariția altor închideri subite. Începând cu acel moment, însă, utilizatorii o vor putea dezactiva și ea nu se va mai reactiva decât la următoarea închidere subită a dispozitivului. Atunci, posersorii de iPhone cu baterii degradate vor trebui din nou să dezactiveze caracteristica de gestionare a consumului de energie și tot așa. Odată dezactivată, aceasăt caracteristică nu se poate reactiva manual, de către utilizator.

Posesorii de iPhone ale căror dispozitive nu au baterii îmbătrânite chimic nu vor vedea în noul meniu Sănătate Baterie decât o informare cum că bateria dispozitivului lor funcționează normal în timpul perioadelor de utilizare maximă.

Aceste informații vor fi afișate dacă dispozitivul iPhone are o baterie sănătoasă.

Dezvoltatorii și utilizatorii care vor face upgrade la iOS 11.3 beta 2 și build-urile care vor urma trebuie să rețină că funcționalitatea Sănătate Baterie este încă în perioada de testare și s-ar putea să nu funcționeze corect pe toate dispozitivele și în toate situațiile.

Prin introducerea noii caracteristici, Apple nu face nimic altceva decât să respecte o promisiune făcută anul trecut în ideea de a închide gurile utilizatorilor nemulțumiți de faptul că performanțele dispozitivelor lor de generație anterioară sunt reduse în mod intenționat. Atunci, Apple a prezentat în detaliu felul în care îmbătrânesc bateriile și, pe lângă funcționalitatea implementată acum, a promis că va reduce tariful perceput la înlocuirea bateriilor iPhone.

Utilizatorii de iPad și iPod touch trebuie să știe că nu sunt loviți de această problemă, drept pentru care nu vor vedea meniul Sănătate Baterie pe dispozitivele lor.


*iPhone X, iPhone 8 și iPhone 8 Plus folosesc hardware și software mai avansat care oferă o estimare mai acurată atât a consumului de energie, cât și a capacității bateriei, pentru a maximiza performanțele de ansamblu ale sistemului. Drept urmare, Apple susține că a implementat în ele un sistem de administrare a consumului de energie mai avansat ce permite iOS să anticipeze și să prevină o oprire neașteptată, impactul asupra performanțelor acestor dispozitive fiind unul mult mai greu de sesizat. Totuși, în timp, și utilizatorii acestor modele de iPhone s-ar putea să fie nevoiți să înlocuiască bateriile pentru a se bucura de aceleași performanțe.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.