watchOS 5 beta 9 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la trei zile de când watchOS 5 beta 8 a fost lansat.

watchOS 5 este o actualizare majoră adusă watchOS, introducând, în primul rând, Competiții Activitate, care permit posesorilor de Apple Watch să se întreacă în exerciții cu prietenii lor. De asemenea, această actualizare vine și cu Walkie-Talkie, o aplicație de tip apasă pentru a vorbi ce le permite utilizatorilor să comunice mai rapid și mai ușor cu persoanele pe care le contactează cel mai frecvent, precum și cu o funcționalitate de detectare automată a exercițiilor, care promite să facă mai simplă ca oricând inițierea și oprirea sesiunilor de exerciții fizice.

Printre celelalte noutăți aduse de watchOS 5 se numără și un cadran Siri îmbunătățit, care acceptă aplicații de la terți, o aplicație Podcasturi dedicată, noi tipuri de exerciții (cum ar fi Yoga și Cățărare), noi funcționalități pentru alergători, compatibilitate WebKit pentru vizionarea anumitor tipuri de conținut web direct de pe ceas și îmbunătățiri pentru notificări, care vor face notificările de pe ceas interactive.

Alături de cele anunțate deja la WWDC 2018, pe parcursul perioadei de testare a watchOS 5 Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi. În watchOS 5 beta 2, spre exemplu, compania americană a introdus schimbări în Walkie Talkie, cadrane și Siri, în watchOS 5 beta 3 a schimbat pictograma aplicației Respiră, iar în watchOS 5 beta 6 a introdus o alertă Siri pentru caracteristica Ridicare pentru vorbire.

Deocamdată nu sunt cunoscute noutățile din watchOS 5 beta 9, însă de îndată ce ele vor fi semnalate de către dezvoltatori, noi vom actualiza acest articol pentru a vi le prezenta.

watchOS 5 beta 9 are numărul de build 16R5360a și poate fi instalat pe dispozitivele Apple Watch compatibile de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja un profil de dezvoltator pentru ceas). Pentru a actualiza Apple Watch la watchOS 5 beta 9 va trebui ca iPhone-ul asociat să aibă instalat iOS 12 și să fie în proximitatea ceasului, iar Apple Watch-ul să fie pus la încărcat și să aibă măcar 50% baterie.

Apple nu are în plan să lanseze o versiune beta publică de watchOS 5, așa că utilizatorii care nu sunt dezvoltatori vor trebui să aștepte până în toamnă, când va fi lansată versiunea finală a acestei actualizări.

Împreună cu watchOS 5 beta 9, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și iOS 12 beta 10, iar utilizatorii pot descărca iOS 12 public beta 8.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.