Apple a lansat macOS Mojave public beta 7 pentru Mac

0
899

macOS Mojave public beta 7 a fost lansat marți dimineață pentru utilizatorii înscriși în programul Apple Beta Software. Noul build de macOS sosește la o săptămână distanță de macOS Mojave public beta 6 și la câteva ore distanță de macOS Mojave beta 8.

Prezentată pe 4 iunie, macOS Mojave este o actualizare care introduce pe Mac un mult-așteptat și mult-dorit Mod întunecat la nivelul întreg sistemului de operare. Astfel, poseaorii de Mac-uri care vor face upgrade la noua versiune de macOS vor avea posibilitatea de a alege între o temă diurnă și cea nocturnă. Aceasta din urmă este acompaniată de Desktopuri dinamice – o funcționalitate ce va schimba subtil imaginea de fundal pentru a se potrivi cu momentul din zi în care te afli la un moment dat.

Grămezi este denumirea oferită de către Apple unui nou sistem de organizare a desktopului, care nu va face nimic altceva decât să păstreze toate fișierele tale de pe desktop organizate. Alte schimbări notabile sunt la nivelul Finder, care a fost îmbunătățit cu o vizualizare galerie, o bară laterală nouă, o opțiune privire rapidă complet modificată și cu noi Acțiuni rapide.

Capturile de ecran efectuate în macOS 10.14 Mojave vor fi similare celor efectuate pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu iOS 11 sau mai recent – utilizatorii vor vedea imaginea în colțul din dreapta jos al ecranului, având posibilitatea de a o deschide pentru a o edita rapid cu ajutorul instrumentelor Marcare. Rămânând la capitolul imagini, Apple a introdus funcționalitatea Continuitate cameră, care va permite utilizatorilor să importe fotografiile și scanările de documente de pe iPhone pe Mac.

macOS Mojave introduce și patru aplicații de pe iOS pe Mac – Apple News, Bursă, Locuință și Reportofon. Acestea au fost portate de Apple în special pentru a testa un proiect prin care giganul californian intenționează să facă mult mai simplă portarea aplicațiilor pentru iOS pe macOS.

În fine, macOS Mojave vine și cu un App Store complet refăcut și cu o serie de îmbunătățiri în privința intimității utilizatorilor, Apple făcând mult mai dificil pentru site-urile web să urmărească posesorii de Mac ce navigează pe internet cu Safari.

Alături de cele anunțate deja la WWDC 2018, pe parcursul perioadei de testare a macOS 10.14, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi. În macOS Mojave beta 2, spre exemplu, compania americană a venit cu schimbări pentru Mac App Store și Hărți. În versiunea beta 4 a acestei actualizări, compania americană a introdus un nou fundal desktop dinamic și aplicația Captură de ecran, în macOS 10.14 Mojave beta 5 a introdus 24 de imagini de fundal noi și o caracteristică nouă pentru eGPU, iar în macOS 10.14 beta 7 a introdus schimbări în Asistent Migrare Windows și Locuință. Mai multe detalii despre noutățile din macOS 10.14 beta 2 sunt disponibile aici, despre cele din macOS 10.14 beta 4 sunt disponibile aici, despre cele din macOS 10.14 beta 5 sunt disponibile aici, iar despre cele din macOS 10.14 beta 7 sunt disponibile aici.

macOS Mojave public beta 7 are același număr de build precum macOS Mojave beta 7, ceea ce înseamnă că aduce exact aceleași noutăți precum versiunea dedicată dezvoltatorilor – vorbim în special despre eliminarea caracteristicii apeluri FaceTime în grup. Toate detaliile despre noutățile aduse de Mojave beta 7/public beta 7 sunt disponibile aici.

macOS Mojave public beta 7 poate fi instalat pe modelele de Mac compatibile din Preferințe sistem > Actualizare software de către toți utilizatorii înscriși pe Apple Beta Software (cu condiția să fi descărcat deja utilitarul de acces macOS Mojave public beta pe dispozitivul compatibil pe care doresc să îl actualizeze).

Alături de macOS Mojave 10.14 public beta 7, dezvoltatorii mai pot descărca și tvOS 12 public beta 7 și iOS 12 public beta 7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.