Apple a publicat Raportul de Responsabilitate Furnizori pe 2016

0
636

Apple a lansat la începutul acestei săptămâni Raportul de Responsabilitate actualizat pe 2016, prin care arată că anul trecut a reușit să ridice ștacheta și mai sus pentru furnizorii săi, impunând o serie de standarde mai stricte, îmbunătățind condițiile de muncă și ocrotind mai bine planeta.

 

Cel de-al unsprezecelea raport de responsabilitate întocmit de către Apple relevă că dintre cei 705 furnizori examinați, la 98% este respectat programul de până la 60 de ore de lucru pe săptămână impus de compania americană. De asemenea, Apple se laudă că a reușit să tripleze numărul de fabrici care fac parte din programul de Eficiență Energetică, reducând astfel emisiile de carbon cu peste 150.000 de tone metrice – echivalentul a 31.000 de mașini care circulă timp de un an.

Pentru prima dată, punctele finale de asamblare ale furnizorilor Apple din China au reușit să obțină în proporție de 100% validarea UL Zero Deșeuri în Gropile de Gunoi. Mai mult, aflăm că din 2013 și până în prezent programul Apple Apă Curată a salvat peste 14 miliarde de litri de apă (echivalentul a 18 pahare de apă pentru fiecare locuitor al acestei planete).

Programul Apple de aprovizionare din surse sigure s-a extins pentru prima dată dincolo de mineralele provenite din zonele de conflict, incluzând cobaltul. Pentru al doilea an la rândul, toți topitorii și rafinorii de staniu, wolfram, tantal și aur (3TG) participă la audituri întocmite de terțe persoane independente. Mai mult, Apple susține că a încheiat parteneriate cu numeroase organizații non-guvernamentale pentru a ajuta la realizarea de schimbări pozitive în industria extractivă. Una dintre aceste organizații este Pact, care oferă programe de instruire privind siguranța și siguranța pentru cei care practică mineritul artizanal.

În plus, Apple anunță în ultimul său raport de responsabilitate că anul trecut a instruit 2,4 milioane de persoane cu privire la drepturile lor ca angajați. Din 2008 și până în prezent, 2 milioane de persoane au participat în programul Apple de Dezvoltare și Educare a Angajaților Furnizorilor. Acesta le oferă oportunitatea de a face studii superioare, de a se urma programe de instruire vocațională și de a face cursuri de arte, finanțe și limbă.

Controalele efectuate de Apple la furnizorii săi caută să găsească eventuale încălcări de regulament comise de către angajatori – cum ar fi recrutarea de minori, supunerea la muncă forțată, falsificare de acte, răzbunare pe angajați, oferirea de condiții nesigure de lucru și afectarea mediului înconjurător. În plus, Apple evaluează în fiecare caz condițiile de lucru și intervievează angajați care lucrează în fabricile partenere. Toți furnizorii care nu se supun regulilor stabilite de către gigantul american sunt supuși unui test, iar dacă problemele nu sunt adresate de îndată, Apple reziliază contractele cu ei.

Întregul raport de responsabilitate Furnizor este disponibil aici (descarcă-l în format PDF) și este foarte interesant de citit de către oricine.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.