iPhone a adus companiei Apple 79% din profitul total generat de industria smartphone în anul 2016, potrivit unui studiu de cercetare realizat de Strategy Analytics și prezentat de The Korea Herald.

Conform respectivului studiu, în anul 2016 industria smartphone a generat un profit total de 53,7 miliarde de dolari. Dintre aceștia, 79 de procente (sau 44,9 miliarde de dolari) au fost generate de iPhone pentru compania Apple.

Pe locul al doilea s-a clasat Samsung, al cărei profit provenit din vânzarea de smartphoneuri a fost de numai 8,3 miliarde de dolari. Strategy Analytics estimează că cei 8,3 miliarde de dolari ai Samsung reprezintă doar 14,6% din profiturile totale generate de industria smartphone în 2016.

Diferența dintre profitul obținut de Apple și cel obținut de Samsung este uriașă, mai ales dacă ne gândim că, potrivit unui alt studiu recent, cota de piață a iPhone în 2016 a fost de 14,5%, în timp ce cota de piață a smartphoneurilor Samsung a fost de 20,8%. Această diferență nu ar trebui însă să ne șocheze, întrucât Apple, de regulă, obține de departe cele mai mari profituri din vânzarea de telefoane mobile, chiar dacă iPhone nu are o cotă de piață impresionantă. În anul 2015, spre exemplu, Apple a strâns 92% din profiturile industriei smartphone, deși iPhone a avut o cotă de piață de doar 20%.

Anul 2017 ar putea aduce companiei Apple profituri și mai mari din vânzarea de iPhone, mai ales dacă ne gândim la evoluția foarte bună de până acum a iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Potrivit unei analize a pieței ale cărei rezultate au fost prezentate luna trecută, Apple a fost în T4 2016 cel mai mare vânzător de smartphone din lume, devansând Samsung cu 0,5%.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.