iOS 10 este instalat acum pe aproape 80% dintre dispozitivele iPhone și iPad active

0
306

La aproximativ 5 luni de când a fost lansat iOS 10 în varianta finală și publică, noua versiune majoră a sistemului de operare a ajuns să fie instalată pe 79% dintre dispozitivele active, potrivit datelor colectate de către Apple de pe App Store pe 20 februarie.

iOS 9 rămâne pe locul al doilea, fiind instalat pe numai 16% dintre dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch active, în timp ce versiunile mai vechi de iOS sunt instalate pe 5% dintre dipsozitive.

Comparativ cu iOS 9, iOS 10 pare a fi puțin mai popular, în condițiile în care anul trecut pe vremea aceasta iOS 9 avea o rată de adopție de 77%. Rata de adopție a iOS 10 va înregistra o creștere și mai mare în viitorul nu foarte îndepărtat, în condițiile în care se așteaptă lansarea iOS 10.3, o versiune relativ majoră care introduce, printre multe altele, Sistem Fișier Apple, Găsire AirPods, Compatibilitate aplicații și nu doar.

Comparând rata de adopție a iOS cu rata de adopție a Android (doar pentru amuzament), vom observa o diferență uriașă. Dacă iOS 10 este instalat în preszent pe aproape 80% dintre dispozitivele active, Android Nougat, cea mai recentă versiune a sistemului de operare de la Google, era instalată pe 1,2% dintre dispozitivele active pe data de 6 februarie, în ciuda faptului că a fost lansată cu o lună mai devreme decât iOS 10. Cea mai populară versiune de Android este la ora actuală una din 2014, Lollipop, care era la începutul acestei luni instalată pe 32,9% dintre dispozitivele active.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.