Apple investighează problema unui iPhone 7 Plus ce a fost surprins într-un video scoțând fum

0
986

Apple investighează problema unui iPhone 7 Plus care a ajuns viral pe Internet după ce a fost surprins într-o filmare că s-a încălzit într-atât de tare încât a început să scoată fum, apoi s-a deformat ușor, informează Mashable.

Proprietara iPhone-ului susține că acesta a „explodat” și a început să scoată fum în dimineața zilei de miercuri. De îndată ce a se sesizat situația bizară, prietenul ei și-a luat telefonul și a început să înregistreze iPhone-ul 7 Plus în timp ce scoțea fum. Filmarea a fost postată mai apoi pe Twitter, unde a strâns până la ora actuală nu mai puțin de 21.775 redistribuiri.

Proprietarea iPhone-ului cu probleme a declarat pentru Mashable că marți, înainte deci de a se întâmpla incidentul, telefonul ei nu s-a pornit, așa că a mers cu el într-un Apple Store. După mai multe teste, angajații de acolo i-au spus că iPhone-ul ei nu are probleme, reușind să îl pornească și să îl facă să funcționeze aparent normal.

În noaptea dintre marți și miercuri, aceasta și-a pus iPhone-ul la încărcat, după care prietenul ei, în dimineața zilei de miercuri, l-a luat din dormitor și l-a dus în dressing. Mergând la toaletă, el a observat că telefonul a început să scoată fum și a auzit din interiorul său un zgomot. De îndată, iPhone-ul s-a încins și a scos fum, motiv pentru care l-a luat și l-a dus la toaletă, acolo unde, din câte se observă din filmare, a început să își deformeze carcasa suficient de mult încât să ecranul să nu mai stea pe ea.

După ce a terminat să scoată fum, iPhone-ul nu a mai pornit, iar proprietara lui l-a dus la Apple pentru înlocuire. Compania din Cupertino a anunțat-o că investighează problema și că o va mai contacta în următoarea săptămână, pentru a pune un diagnostic exact.

Isteria cu telefoanele care explodează a început odată cu lansarea Samsung Galaxy Note7. Vă reamintesc că acest dispozitiv a avut grave probleme la baterie, care au forțat-o pe Samsung să îl retragă definitiv de pe piață. Oricât de mult s-a încercat de către unii (pentru clicuri ori orgoliu) a se demonstra că problema este întâlnită și la iPhone, nu s-a reușit. De cele mai multe ori, exploziile la iPhone-uri reale (pentru că, da, au fost destule situații de „iPhone-uri” contrafăcute ce au luat foc, dar au fost prezentate în media ca fiind Apple iPhone) au fost cauzate de folosirea unor accesorii neautorizate / neverificate.

Până acum nu au fost raportate suficient de multe probleme cu dispozitive iPhone 7 Plus „explodate” precum cel de mai sus, deci am putea concluziona că problema este una cât se poate de izolată. Rămâne însă de văzut ce va anunța Apple referitor la dispozitivul în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.