Tastatura Google Gboard pentru iPhone și iPad este disponibilă acum și în limba română

1
388

Google a lansat astăzi o actualizare foarte importantă pentru tastatura iOS Gboard, oferind utilizatorilor noi caractere emoji, Google Doodles, dictare și compatibilitate pentru limba română și alte 14 limbi.

Potrivit companiei Google, actualizarea 1.3 adusă tastaturii introduce, în primul rând pentru noi, compatibilitate cu 15 noi limbi. Astfel, tastatura va funcționa de acum mai bine și pentru cei care scriu în croată, cehă, daneză, olandeză, finlandeză, greacă, poloneză, suedeză, catalană, maghiară, malaieză, rusă, spaniolă (dialectul din America Latină), turcă și, da, română! Prin urmare, Gboard poate fi folosită în sfârșit, fără probleme, și de către românii posesori de iPhone, iPad și iPod touch.

Trecând mai departe, actualizarea adusă Gboard introduce compatibilitate pentru întreg setul de caractere emoji introdus de către Apple odată cu iOS 10, oferind astfel acces la peste 100 de noi caractere. În plus, Google a introdus în tastatură alerte subtile cu privire la Doodle-uri Google (acele schimbări distractive, surprinzătoare și uneori spontane ale siglei Google ce marchează zile de sărbătoare, aniversări sau comemorează viața unor artiști, deschizători de drumuri sau a unor oameni de știință celebri). Atunci când un Doodle va înlocui sigla Google, utilizatorii vor vedea pe tastatură că butonul G a fost animat, iar de îndată ce îl vor atinge, vor putea afla mai multe despre semnificația simbolului.

În fine, actualizarea 1.3.0 a Gboard aduce compatibilitate pentru dictare, permițând în sfâșit utilizatorilor să dicteze mesajele pe care vor să le trimită. Pentru a dicta un mesaj, utilizatorii Gboard trebuie să apese mai lung butonul de microfon de pe bara de spațiu și să înceapă să vorbească.

În cazul în care nu știați deja, Gboard este tastatura pentru iPhone și iPad care integrează motorul de căutare Google. Deși aparent este o tasatură obișnuită, ea are un buton Google, care odată atins permite efectuarea de căutări pe Google pentru partajarea de informații cu prietenii, descoperirea și trimiterea de GIF-uri sau emoji și nu numai, direct din aplicația de mesaje folosită.

Actualizarea la versiunea 1.3.0 a Gboard pentru iPhone și iPad poate fi efectuată de pe App Store > Actualizări de către toți cei care au instalat iOS 9.0 sau ulterior pe dispozitivele lor.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.