iPhone 8 va avea cadru din oțel inoxidabil la fel ca și iPhone 4s

0
1436
iPhone 4

Apple urmează să renunțe la tradiționalele carcase din aluminiu prelucrate la CNC, odată cu iPhone 8. Surse din cadrul lanțului de aprovizionare al gigantului american, citate de DigiTimes, susțin că Apple a optat din nou pentru designul bazat pe îmbinarea a două panouri de sticlă printr-un cadru din oțel inoxidabil prelucrat prin forjare.

Responsabili de producerea noilor cadre ar fi chinezii de la Foxconn și americanii de la Jabil, se mai arată în articolul site-ului taiwanez.

Următoarea generație de iPhone urmează să abandoneze construcția convențională cu carcasă din aluminiu și să adopte un nou design ce folosește două panouri de sticlă întărită și un cadru metalic în mijloc. Rama metalică va fi făcută din oțel inoxidabil folosind un proces de forjare pentru a-i îmbunătăți robustețea și reduce costurile și timpul de producere.

Ultima dată când Apple a folosit un cadru din oțel inoxidabil în iPhone a fost în 2011, în modelul iPhone 4s. Atât iPhone 4, cât și iPhone 4s au avut o structură de tip „sandwich de sticlă”, cu două benzi din oțel prelucrat la CNC (=mașină-unealtă cu comandă numerică) care susțineau două panouri de sticlă. Odată cu iPhone 5, Apple a renunțat la structura din oțel și a început să folosească structuri din aluminiu, datorită faptului că au o rigiditate sporită și o greutate mai scăzută.

Sursele citate de DigiTimes susțin că procesul de forjare implică un cost mai mic cu 30-50% decât procesul de prelucrare la CNC a aluminiului, iar controlul calității este mai bun. Cu toate acestea, Apple va fi în continuare nevoită să externalizeze la Catcher Technology și Casetek comenzile de componente pentru structura internă, întrucât rama din oțel inoxidabil solicită rafinare suplimentară prin folosirea mașinăriilor speciale CNC.

Așadar, informațiile apărute astăzi ne indică faptul că Apple va lansa în 2017 cel puțin un model de iPhone cu carcasă din sticlă și ramă metalică. Acest model va fi, cel mai probabil, așa-numitul „iPhone 8”, care va mai veni, potrivit informațiilor existente, cu un ecran OLED de 5-5,8 inchi, din muchie în muchie sau chiar curbat, cu buton principal și Touch ID integrate în ecran, cu un sistem de încărcare wireless și alte îmbunătățiri și carcateristici complet noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.