Viitorul iPad cu ecran de 10,9 inchi va fi la fel de mare precum iPad Air și nu va avea buton principal

0
730

Apple lucrează din greu la dezvoltarea unui iPad Pro cu ecran de 10,9 inchi, un fapt confirmat la începutul acesta de săptămână de către Mac Otakara. 

Citând surse din lanțul de furnizori ai gigantului american, japonezii scriu că noul iPad nu are buton principal și aproape că nu are deloc ramă. Ei adaugă că eliminarea unei mari părți din ramă a permis introducerea unui ecran mai mare într-un factor de formă similar celui pe care îl are actualul iPad Pro cu ecran de 9,7 inchi. Iar pentru a ajunge la rezultatul dorit, Apple a fost obligată să scoată butonul principal, fapt ce i-a permis să aducă ecranul mai aproape de muchia inferioară a tabletei. Nu același lucru a putut face însă și în zona superioară, unde a fost obligată să păstreze rama pentru camera FaceTime și cei câțiva senzori care trebuie să stea acolo.

Sursele citate de către Mac Otakara mai completează că noul iPad cu ecran de 10,9 inchi va fi la fel de gros precum primul model de iPad Air, măsurând 7,5mm. Asta înseamnă că el va fi sensibil mai gros decât iPad Air 2 și actuala generație de iPad Pro 9,7 inchi (ambele măsoară 6,1mm), dar și decât iPad Pro de 12,9 inchi (care măsoară 7,2mm).

În cele din urmă, japonezii confirmă intenția companiei Apple de a lansa un succesor și pentru iPad mini 4. Fără a intra în prea multe detalii, ei ne spun că noua tabletă de 7,9 inchi va avea dimensiuni similare cu actualul model (iPad mini 4), referindu-se la ea sub numele de „iPad Pro”.

Mac Otakara au mai venit în lunile trecute cu informații despre viitoarele modele de iPad la care Apple lucrează din greu și care urmează să fie introduse în primăvara anului viitor. Ei au afirmat că noul iPad Pro de 10,9 inchi va avea patru microfoane (de două ori mai multe decât toate celelalte modele), jack de 3,5mm pentru căști, procesor Apple A10X și mai multe caracteristici pe care le are deja și iPad Pro de 9,7 inchi.

Important este că blogul japonez ne confirmă acum dimensiunea ecranului viitoarei tablete pe care au mai indicat-o analistul Ming-Chi Kuo și câțiva analiști de la Barclays (10,9 inchi). Până nu demult nu era foarte cert cât de mare este ecranul viitoarei generații de iPad, însă acum este tot mai clar că acesta va fi de 10,9 inchi, deci cu 1,2 inchi mai mare decât ecranul iPad Pro de 9,7 inchi, iPad Air și a primelor patru generații de „iPad”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.