Apple a introdus la sfârșitul acesta de săptămână o nouă aplicație pentru Apple TV generația a 4-a. Denumită „iBooks StoryTime”, noua aplicație Apple a fost creată pentru a le permite să citească împreună cu televizorul diferite cărți interactive.

Noul iBooks StoryTime include o librărie cu cărți pentru copii publicate deja pe iBooks Store. Printre aceste cărți se numără și unele care au caracteristica „Citește cu”. Acestea nu oferă doar imagini și texte pe care cei mici să le citească, cuvânt cu cuvânt, ci și audio, având voci pentru fiecare personaj în parte și efecte audio bogate.

Redarea narațiunilor audio poate fi controlată de pe Apple TV folosind telecomanda Siri. Aplicația iBooks StoryTime oferă și o opțiune de citire automată a cărților care au caracteristica Citește cu – activând-o, nu vei mai avea nevoie de telecomandă, întrucât inclusiv paginile vor fi mutate automat pe măsură ce textele sunt citite.

Cărțile citite cu voce tare sunt disponibile în librăria din noua aplicație, iar pentru a-i ajuta pe părinți să aleagă titlurile recomandate pentru categoria de vârstă a micuților lor, Apple are editori care recomandă diferite cărți în funcție de categorii precum vârsta sau genul.

Printre cărțile disponibile cu caracteristica „Citește cu” se numără LavaGreen Eggs and HamMeet TrackerThe ABCs of CookiesThe Little Red Hen și Goodnight Moon. Acestora li se alătură și numeroase alte cărți care nu au narațiuni audio. ibooks-storytime-apple-tv

Pentru a convinge părinții de utilitatea noii aplicații, Apple oferă gratis titlul Dora’s Big Buddy Race, acesta având și caracteristica Citește cu. 

Descărcând sau cumpărând o carte, aceasta va fi adăugată automat în secțiunea Cărțile mele din interiorul aplicației, pentru a putea fi accesată ulterior mult mai simplu și rapid.

Deși pe iOS nu este disponibilă această nouă aplicație, toate cărțile disponibile în librăria ei – inclusiv cele cu Citește cu – sunt accesibile din iBooks Store, de pe aplicația preinstalată iBooks. Utilizatorii care au descărcat în iBooks pe iOS sau macOS cărți pentru copii afișate și în noua aplicație, le vor vedea automat în secțiunea Cărțile mele.

Aplicația iBooks StoryTime este disponibilă pe tvOS App Store pentru toți utilizatorii de Apple TV care au instalat tvOS 10.0.1 sau o versiune ulterioară a sistemului de operare. Aplicația are dimensiunea de 13,5MB și, la fel ca și alte aplicații Apple pentru tvOS/iOS, este tradusă complet și în limba română.

- Reclamă -