Câțiva angajați ai magazinului Apple Carindale din Brisbane, Australia au fost concediați astăzi după ce s-a descoperit că furau poze personale din dispozitivele clienților și chiar înregistrau pe ascuns fotografii (multe dintre ele explicite) cu colege sau cliente pentru un joc libidinos, scrie publicația australiană The Courier Mail.

Jocul infantil și pervers a ajuns în atenția Apple și a lumii întregi în momentul în care un angajat din magazinul mai sus menționat și-a surprins pe neașteptate un coleg în timp ce se uita prin iPhone-ul unui client în camera de reparare.

În cel mai mare scandal care lovește gigantul IT în Australia, The Courier Mail a descoperit că peste 100 de prim-planuri și poze explicite au fost înregistrate femeilor angajate Apple și clientelor fără ca ele să știe, iar unele fotografii au mai fost luate de pe telefoanele unor clienți Apple.

Pozele victimelor au fost partajate mai apoi cu angajați ai altor magazine din Queensland și evaluate pe o scară de la 1 la 10.

Aflând despre scandalul în care este implicată, Apple ar fi trimis un director de la Resurse Umane „de peste mări” pentru a se ocupa de problemă, însă nu a anunțat deocamdată public câte persoane sunt afectate de comportamentul reprobabil al unora dintre angajații săi. Cu toate acestea, gigantul american nu încearcă să mușamalizeze problema, confirmând pentru cei de la The Courier Mail că magazinul Carindale se află acum sub investigație:

Apple crede în tratarea egală și cu respect a tuturor și nu tolerăm un comportament care este împotriva valorilor noastre.

Investigăm o violare a politicii Apple de conduită din magazinul din Cardinale, unde câțiva angajați au fost concediați deja în urma anchetei noastre.

Potrivit The Courier Mail, patru bărbați angajați ai magazinului Apple din Birsbane au fost deja concediați, însă aceștia ar putea să nu fie singurii care își vor pierde locul de muncă din cauza acestui angajat.

Ținând cont de această problemă, mă simt nevoit să reiterez o idee pe care am mai enunțat-o în trecut: nu mai trimiteți în service dispozitivele cu toate datele voastre în ele. Fie că aveți iPhone, iPad, Mac sau orice alt dispozitiv mobil, nu îl trimiteți în service cu datele voastre în el pentru că acolo lucrează oameni și, din păcate, unii dintre ei au un comportament deviant.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.