Într-o serie neîntreruptă de informații cu privire la posibilele discuții dintre Apple și startupul australian SonderThe Wall Street Journal vine astăzi cu varianta proprie, după ce a discutat cu „persoane care cunosc planurile”.

În articolul lor, jurnaliștii americani reiterează ideea că Apple are în plan lansarea primelor MacBook-uri (atât Air, cât și Pro) cu tastaturi cu e-cerneală în 2018. Această informație apăruse pentru prima dată săptămâna trecută într-o postare pe Reddit, însă nu a primit inițial foarte multă atenție din cauză că autorul ei nu putea fi identificat.

The Wall Street Journal scrie că Tim Cook, director general Apple, s-a întâlnit în cadrul vizitei din China cu oficiali ai Sonder și Foxconn (un producător partener Apple), fiind interesat de tehnologia care ar putea face tastatura MacBook-urilor la fel de dinamică precum ecranele – acest lucru se datorează posibilității de a modifica ceea ce apare pe suprafața cu e-cerneală, permițând schimbarea așezării tastelor în funcție de limbă și chiar afișarea de caractere indisponibile pe tastaturile tradiționale (cum ar fi, spre exemplu, emoji).

Separat de știrea celor de la WSJ, Sonder a venit cu un răspuns oficial la o parte din informațiile care se vehiculează în presă. Într-un comunicat de presă, australienii ne spun că articolul de pe The Guardian – ce a apărut imediat după postarea de pe Reddit – „conține câteva erori faptice”. Potrivit lor, Francisco Serra-Martin „nu l-a întâlnit pe Tim Cook pe 12 octombrie 2016”, așa cum ne spuneau jurnaliștii britanici (și cum ne spun și jurnaliștii americani astăzi), sugerându-ne deci că informațiile cu privire la posibila achiziție a Sonder de către Apple sunt false. Vă reamintim că săptămâna trecută The Guardian a fost publicația ce a dat crezare postării anonime de pe Reddit, spunându-ne că Tim Cook și Serra-Martin s-au întâlnit în timpul vizitei șefului Apple în China. Ei nu au oferit la momentul respectiv detalii suplimentare cu privire la discuții sau la o posibilă colaborare.

Articolul de pe The Guardian „Apple în discuții pentru a achiziționa startupul australian Sonder” conține câteva erori faptice. Fondatorul Sonder, Francisco Serra-Martins, nu l-a întâlnit pe Tim Cook miercuri, pe 12 octombrie 2016, deși ne-ar plăcea foarte mult să avem această oportunitate în viitor.

Echipa Sonder este încântată de răspunsul incredibil venit din industrie și continuăm să ne prezentăm povestea noastră. Nu putem comenta mai multe despre orice altă companie sau client. Tastatura e-cerneală a Sonder aduce posibilități infinite la degetele tale și va fi lansată până la finele anului curent.

Așadar, chiar dacă o altă publicație prestigioasă vine și ne confirmă negru pe alb că Apple este interesată de tehnologia e-cerneală și că ar putea să o includă în produsele sale, este foarte clar că acest lucru nu se va întâmpla în viitorul imediat apropriat. Tastatura Sonder E-Ink nu are tastele imprimate, ci folosește tehnologia e-cerneală pentru a modifica în funcție de context și preferințele utilizatorilor tastele, putând afișa nu doar litere și cifre, ci și caractere emoji, spre exemplu.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.