iOS 9 devine istorie pentru utilizatorii care au instalat deja iOS 10 pe iPhone si iPad

0
2191

Miercuri după-amiaza compania Apple a luat decizia de a înceta să mai semneze iOS 9.3.5 pentru toate modelele de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 10, stopând astfel procesul de downgrade la iOS 9 pentru utilizatorii care nu sunt mulțumiți de cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

Prin urmare, în cazul în care ai instalat pe iPhone, iPad sau iPod touch iOS 10.0.1 sau orice versiune ulterioară a sistemului de operare, începând cu acest moment va fi imposibil să mai revii la iOS 9.3.5 (și, desigur, orice versiune anterioară a sistemului de operare).

Din acest moment, iOS 9.3.5 va continua să mai fie semnat numai pentru acele dispozitive care nu acceptă iOS 10 (iPhone 4s, iPad generația a 2-a, iPad generația a 3-a, iPad mini generația 1 și iPod touch generația a 5-a). Astfel, dacă ai unul dintre aceste modele de iPhone, iPad sau iPod touch, poți să le actualizezi la cea mai recentă versiune de iOS, respectiv 9.3.5.

De asemenea, tot miercuri după-amiaza Apple a încetat să mai semneze iOS 10.0.1, astfel că iOS 10.0.2 este cea mai veche versiune de iOS acceptată și la care se poate face downgrade pe iPhone 5 (și mai recent), iPad 4, iPad Air (și mai recent), iPad mini 2 (și mai recent) și iPod touch generația a 6-a. iOS 10.0.2 este încă cea mai recentă versiune de iOS pentru majoritatea dispozitivelor compatibile (cu excepția iPhone 7 și iphone 7 Plus), dar Apple urmează să lanseze în curând iOS 10.1, care va reprezenta prima actualizare majoră adusă iOS 10 și care va fi compatibilă cu toate modelele de iPhone și iPad mai sus menționate.

Oprirea procesului de downgrade este ceva obișnuit pentru compania Apple care la câteva săptămâni după lansarea unor actualizări de iOS, încetează să le mai semneze pe cele anterioare, forțând utilizatorii (cu dispozitive compatibile) să facă actualizarea la cele mai noi versiuni și să nu mai revină la anterioarele.

Lansat în luna august, iOS 9.3.5 a fost ultima actualizare adusă de Apple iOS 9 și introducea corecturi extrem de importante pentru o eroare foarte gravă de securitate descoperită în sistemul de operare. iOS 10.0.1 a fost lansat pentru public pe 13 septembrie și a fost prima versiune de iOS 10 pentru utilizatorii cu iPhone-uri și iPad-uri compatibile.

Utilizatorii care vor jailbreak nu au de ce să se mai plângă, deoarece iOS 9.3.3 a fost oricum ultima versiune de iOS pentru care a existat o soluție de jailbreak. În iOS 9.3.4 Apple a adresat eroarea pe baza căreia ea a fost dezvoltată, iar procesul de downgrade la iOS 9.3.3 era oricum indisponibil de luni bune.

Împreună cu iOS 9.3.5 și iOS 10.0.1, Apple a încetat să mai semneze și tvOS 9.2.2 pentru utilizatorii de Apple TV generația a 4-a, ceea ce înseamnă că downgrade-ul de la tvOS 10 este indisponibil și pentru aceste dispozitive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.