Divoom OnBeat 500 2G – o boxa portabila foarte eleganta

0
649

Muzica este peste tot – pe iPod-uri, MP3 playere, smartphone-uri, laptopuri, etc. –, ne înconjoară pretutindeni. Cei mai mulți dintre noi avem aceste dispozitive zi de zi cu noi, indiferent că suntem la birou, acasă, în mașină sau la plimbare. În ciuda faptului că muzica pare să fie peste tot în jurul nostru, ea se transformă într-o experiență solitară odată cu utilizarea căștilor. Indiferent dacă preferați să utilizați căștile de la Apple sau altele profesionale, acestea sunt bune numai atunci când trebuie să asculți muzică fără să audă și altcineva, pentru a nu deranja. Căștile însă nu oferă o experiență socială precum o poate oferi o boxă portabilă.

Boxele portabile sunt la modă încă din anii ’80 și începutul anilor ’90, când oamenii au început să asculte muzica preferată prin intermediul așa numitelor „boom boxes”. Aceste cutii puteau funcționa și fără să fie conectate la curent electric, prin intermediul a șase sau opt baterii normale, însă nu ofereau o durată de viață foarte mare. Boxele erau de dimensiuni mari, aveau colțuri ascuțite, arătau ca o cutie și nu fuseseră construite special pentru portabilitate. În prezent, moda acestor „boom boxes” a revenit, însă sub o altă formă și sub denumirea de boxe portabile.

Boxele portabile moderne au un design mult mai elegant, sunt de dimensiuni mult mai mici, au integrate baterii reîncărcabile ce ne oferă o autonomie de aproximativ 10 ore, în funcție de producător, și sunt compatibile cu orice dispozitiv portabil care poate reda muzică prin intermediul mufei de 3,5mm sau prin tehnologia Bluetooth.

Brandul Divoom a fost inspirat din dragostea pentru muzică și pasiunea pentru un sunet fin. Pentru a obține acustica perfectă și-au îmbunătățit constant produsele și tehnologiile folosite. Scopul producătorului Divoom este de a dezvolta produse inovatoare care să exceleze în design și mai ales în performanța audio, pentru toți iubitorii de muzică.

În acest articol am decis să vă prezentăm o altă boxă portabilă recent lansată pe piață: Divoom OnBeat 500 2G, a doua generație a doua a boxei OnBeat 500.

Pe partea de design această boxă este destul de simplă și nu putem spune că aduce mari noutăți față de versiunea anterioară. Pe de altă parte, tocmai această formă simplă ar putea fi succesul ei, care alături de finisajele cu negru sau alb o fac elegantă și foarte ușor de integrat în orice cameră de acasă sau de la birou. Având și o dimensiune de numai 23 cm, boxa cu siguranță nu va ieși foarte tare în evidență. Pe partea frontală a boxei OnBeat 500 2G este o grilă cu forme ondulate, ce pare să formeze valuri și acoperă cei doi sateliți de 2” și pe cel de 3”. Dacă acest model are și un rol la calitatea sunetului nu putem să precizăm, însă adaugă un mare plus la capitolul eleganța.

Conform producătorului Divoom, această boxă portabilă are o putere de 20W și o baterie reîncărcabilă în numai 4 ore, de 5000mAh ce îi oferă o durată de redare de până la 8 ore, durata putând să difere de volumul la care este folosită boxa sau de conditiile atmosferice, dacă este în aer liber când este foarte frig sau foarte cald, durata scade la fel ca în cazul oricărei alte baterii.

La fel ca multe alte boxe Bluetooth și această are un microfon încorporat care vă permite să primiți sau să efectuați apeluri telefonice.

Atunci când vine vorba de conectivitate, totul se face extrem de ușor și rapid prin intermediul tehnologiei Bluetooth, care este capabilă să funcționeze până la o distanță de aproximativ 10 metri. Mai puteți utiliza și NFC dacă aveți un device compatibil – sau, dacă nu, puteți conecta boxa și prin intermediul portului AUX de 3,5 mm.

Boxa Divoom OnBeat 500 2G – sau o boxă Bluetooth oarecare – are o mulțime de avantaje:

  • consumă foarte puțină energie. Aproape toate funcționează pe acumulator propriu, iar unele chiar și pe baterii de tip AA.
  • portabilitatea, consumul mic de energie făcând-o ideală să o iei oriunde este nevoie cu tine.
  • funcționează fără fire, astfel niciodată nu va trebui să jonglați cu cablurile și adaptoarele greoaie.
  • nu necesită nicio instalare. Conexiunea dintre boxă și dispozitivul mobil care va reda muzica poate fi stabilită automat, printr-o simplă apăsare de buton.
  • sunt perfecte pentru uzul in aer liber. Dacă sunteți într-o excursie sau petreceți timp cu prietenii la un grătar, o boxă Bluetooth se va dovedi foarte folositoare.
  • funcționează cu telefoane mobile, iPhone, smartphone-uri Android sau Windows. Tehnologia Bluetooth este prezentă în aproape toate telefoanele mobile existente pe piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.