Pe 5 octombrie 2011 știrea că Steve Jobs a decedat zguduia întreaga lume, de la fanii produselor companiei pe care a fondat-o la toți cei care i-au înțeles rolul în schimbarea lumii. Deși tragicul eveniment pare că s-a petrecut ieri, astăzi se împlinesc cinci ani de când „omul care a schimbat lumea” nu mai este printre noi.

La fel cum a făcut și în ultimii patru ani, urmașul lui Steve la frâiele companiei Apple, Tim Cook, i-a adus acestuia un omagiu, încercând să păstreze vie imaginea lui în mințile oamenilor și amintindu-ne câteva cuvinte rostite de el la un moment dat:

„Cel mai important: să ai curajul de a-ți urma inima și intuiția”

Tim Cook a fost numit director general al companiei Apple chiar de către Steve Jobs, pe data de 24 august 2011. Prima conferință organizată de Apple de după a avut loc cu doar o zi înainte ca Steve Jobs să treacă în neființă și a adus prezentarea unor produse precum iPhone 4s, iOS 5, Siri și iCloud.

De la moartea lui Jobs, viața și mai ales rolul său esențial în crearea unor produse revoluționare au putut fi scrutate de publicul larg mulțumită unei serii de filme, documentare și cărți, care au promis să ofere o imagine mai clară asupra vieții lui Jobs atât din primii ani de viață, cât și din anii în care fonda Apple, cei în care, concediat fiind, a fost departe de compania americană, precum și din anii de după revenirea la Apple.

În anii anteriori, Apple își actualiza pagina principală a site-ului său web pentru a aminti lumii întregi, afișând diaporame cu diferite momente din conferințele organizate de Jobs. În 2011, gigantul american afișa pe site-ul său web o pagină „In Memoriam Steve Jobs”, în care le permitea fanilor să îi aducă un ultim omagiu celui care a creat Apple și fără de care lumea era diferită acum.

În cei cinci ani de la moartea lui Steve, Apple s-a schimbat foarte mult, un lucru pe care el și-l dorea, dacă ținem cont de afirmațiile făcute în ultimii săi ani de viață. Totuși, în ciuda acestor modificări, compania care a ajuns astăzi să fie una dintre cele mai valoroase și profitabile din întreaga lume a rămas condusă de viziunea lui Jobs, continuând să îi respecte multe dintre valorile lui.

Odihnește-te în pace, Steve!

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.